The Force: Matt Damon natočí další film s režisérem Le Mans '66

The Force: Matt Damon natočí další film s režisérem Le Mans '66 | Fandíme filmu
20th Century Studios
Sportovní drama ze závodního prostředí Le Mans '66 slavilo loni úspěch, tak si Damon s Mangoldem řekli, že to spolu zkusí znovu.

Matta Damona spolupráce s Jamesem Mangoldem na snímku Le Mans '66 (Ford v Ferrari) evidentně bavila, neboť se představí v hlavní roli drsného kriminálního dramatu The Force, které zručný režisér připravuje již od roku 2017. Točit se bude dle předlohy Dona Winslowa. Příběh se zaměřuje na zkorumpované důstojníky newyorské policie, přičemž v centru dění se nachází detektiv Denny Malone, velitel speciální vyšetřovací jednotky, jenž je vtažen do korupčního skandálu.

Problém je, že Denny sice dříve býval idealista, jemuž se jakékoliv nekalé praktiky hnusily, leč ani on se nakonec nevyhnul chybám a přešlapům. Při jednom ze zátahů si společně s parťáky ulil poměrně slušnou sumičku dolarů a teď musí čelit útokům ze všech stran. Po krku mu jdou gangy z Harlemu, drogová mafie, s níž spolupracuje, jeho nervózní parťáci, starosta, na něhož má Denny kupu kompromitujících materiálů, a federální vyšetřovatelé, jenž jej chtějí zmáčknout. Při tom musí myslet na rodinu a milovanou manželku, a to všechno v čase, kdy hrozí, že ve městě propuknou rasové nepokoje dlouho bublající pod povrchem.

Práva zakoupilo v roce 2016 studio Fox, tudíž dnes již patří Disneymu. První verzi scénáře má na svědomí David Mamet, ovšem Mangold jej pak nechal přepracovat Scottem Frankem, s nímž spolupracoval na výborném Loganovi. Kdy by se mělo začít natáčet, není v tuto chvíli jasné. Mangold má totiž rozjetých hned několik projektů. Naposled se v souvislosti s ním mluvilo o tom, že se ujme životopisného dramatu Going Electric, které by se mělo zaměřit na formativní léta písničkářské legendy Boba Dylana. Damon ale také nezahálí. Nedávno dotočil pod režijní dohledem Toma McCarthyho drama Stillwater a s režisérem Ridleym Scottem chystá historické drama The Last Duel.

Zdroj: Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest