Box Office: Diváckým favoritem byl o víkendu Will Smith

Box Office: Diváckým favoritem byl o víkendu Will Smith | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 2 obrázky
Pokladny kin ovládli Mizerové, dcera M. Night Shyamalana tátových úspěchů nedosahuje. Godzilla a Kong přeskočili laťku.

Will Smith ukázal, že jeho diváky příliš nezajímá koho fackuje, anebo jak se na veřejnosti propírá jeho komplikované manželství. Hlavní je, že Smith stále umí hodit hlášku nebo rozdat ránu. A že stále má dobrou chemii s parťákem Martinem Lawrencem. Mizerové navždy byli v roce 2020 posledním skutečným hollywoodským hitem před začátkem pandemie a aktuální Mizerové: Na život a na smrt (Bad Boys: Ride or Die) si také vedou dobře.

Mládeži nepřístupná akční komedie začíná v Severní Americe se silnou premiérou ve výši 56 milionů dolarů. To je pátý nejlepší start letošního roku, druhý nejlepší start mládeži nepřístupného filmu od Oppenheimera a druhý nejlepší start v rámci série Mizerové, jen za Mizery navždy. Také na trzích mimo USA se povedlo překonat očekávání a utržit velice solidních téměř 49 milionů. To znamená úhrnnou tržbu skoro 105 milionů, oproti předběžným odhadům na úrovni 70-80 milionů. To snímek okamžitě pasuje do pozice hitu a při udávaných stamilionových nákladech se film v kinech spolehlivě zaplatí a v Sony budou moci spokojeně chystat další pokračování.

Silnému diváckému zájmu se dál těší Garfield ve filmu (The Garfield Movie), jemuž poklesl od minulého víkendu počet diváků pouze o 29%. Znamená to v USA příjem dalších 10 milionů dolarů. Mezinárodně dokonce se povedlo utržit dokonce 15 milionů, ačkoliv mimoamerické trhy promítají snímek už šestým týdnem. USA zatím úhrnem daly dohromady 68 milionů, zbylé trhy 125 milionů a celkově to dělá skoro 193 míčů. Až bude po všem, skončí snímek někde v rozpětí 250-300 milionů, což je pro nenákladný animák super výsledek.

Na třetím místě také nenajdeme žádné překvapení, končí tu rodinné dobrodružství Imaginární přátelé (IF). Tento týden Ryan Reynolds a jeho potvůrky prodali americkým divákům vstupenky za 8 milionů a na dalších trzích 6 milionů. Celosvětově se tak IF dosud může pochlubit skoro 161 miliony. Zatím pořád není tak docela jasné jak film dopadne, protože analytici nedovedou odhadnout, jaký bude o snímek zájem v Číně. Zjevné je, že se podaří pokořit dvousetmilionovou hranici. Pak se uvidí.

Na čtvrté příčce končí další novinka týdne, Strážci (The Watchers). Mysteriózní thriller/horor měl sice povedené trailery, recenzenti však hodnotí film pouze podprůměrně. A běžní diváci to viděli podobně. Do kina nepřišli nikterak houfně a za vstupenky utratili v USA pouze 7 milionů. Mezinárodně to bylo ještě o něco slabší, když se nepodařilo utržit ani 5 milionů. Dohromady to tedy nedělá ani 12 milionů. Natáčení dle dostupných informací vyšlo na 30 milion, takže už teď můžeme hovořit o propadáku. Náklady na natáčení a propagaci se z kin zpátky získat nepodaří a kdoví, zda se to povede alespoň na domácím videu. Zlí jazykové tvrdí, že studio Warner Bros. od začátku vidělo, že je snímek režisérky Ishany Shyamalan slabý a zafinancovalo jej pouze proto, aby do své nabídky získalo chystaný film Past, od jejího otce, M. Night Shyamalana.

Na páté příčce můžeme najít Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes). Snímek se promítá pátým týdnem a tento víkend stačil na tržby ve výši 5 milionů. Severní Amerika zatím úhrnně vykazuje téměř 150 milionů. Ostatní země přidaly dalších skoro 7 milionů. To máme prozatím celkem 359 milionů a téměř jistě se podaří překročit přes čtyřsetmilionovou hranici. Při rozumném rozpočtu (v posledních týdnech se udává 160 milionů) můžeme hovořit o tom, že se započtením příjmů z domácího videa film nebude prodělečný.

Smutně se na nás ze šestého místa kouká Furiosa: Sága Šíleného Maxe (Furiosa: A Mad Max Saga). Ta se oproti minulému víkendu propadla v žebříčky o čtyři příčky a ztratila dalších 60% diváků. Provozovatelé kin nezájem cítí a od minule stačili snímku sebrat 880 sálů. Můžeme tak do budoucna očekávat jen další drtivý sešup. V řeči peněz se bavíme tento víkend o příjmu těsně nad 4 miliony. Ve zbytku světa je situace o chlup lepší. Zájem padá pomaleji a za víkend se podařilo přidat téměř 14 milionů. Celkový úhrn to ale nijak zázračně nezachraňuje. Do dnešního dne se podařilo utržit 144 milionů a zřejmě se nepodaří překonat dvousetmilionovou laťku. Při nákladech ve výši 168 milionů (+dalších třeba 100 milionů na propagaci) jde o kolosální průšvih a sága v současné podobě je téměř jistě mrtvá.

Kaskadér (The Fall Guy) si dále sympaticky drží status trvalky. Začal slabě a byl drahý, takže vyložený hit z něj nebude, ale vzhledem k tomu, že se film promítá už šest týdnů a je dostupný na domácím videu, je aktuální příjem ve výši 2,7 milionu slušný. V globálním úhrnu je to zatím 166 milionů a celkem by to mohl snímek dotáhnout možná ke 180. To na vysoké náklady rozhodně stačit nebude, ale aspoň se daří s každým dalším víkendem o trochu snižovat ztrátu.

Cizinci: Kapitola 1 (The Strangers: Chapter 1) spadli ze šestého místa až na chvost tabulky, přišli o 50% diváků a vyždímali z kin už jen 1,8 milionu. Celkem to dělá 36 milionů, což u nízkonákladového hororu není špatné. Kuriózní je však spíš to, jaké filmy Cizince předběhly. Na osmém a devátém místě končí obnovené premiéry Pána prstenů: Společenstva prstenu a Pána prstenů: Dvou věží. První část trilogie utržila 2,4 milionu, druhá 1,8 milionu. A to bez velké propagace, u dvacet let starých filmů, které každý viděl. A to není vůbec špatná vizitka.

Víkendoví žebříček ukončeme spolu s Godzillou x Kongem: Novém Impériu (Godzilla x Kong: The New Empire). Té se už povedlo dosáhnout až na částku 570 milionů a tím pádem se stává nejúspěšnějším filmem v rámci série MonsterVerse. Příští týden žebříček nejvíc ovlivní premiéra animáku V hlavě 2.

Titulní foto: Mizerové

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Luiz Fernando, Deadline I, II

Galerie: 3

Box Office: Diváckým favoritem byl o víkendu Will Smith | Fandíme filmu Box Office: Diváckým favoritem byl o víkendu Will Smith | Fandíme filmu Box Office: Diváckým favoritem byl o víkendu Will Smith | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest