Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer

Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Mistr záhad M. Night Shyamalan připravil na popovém koncertě past na hledaného vraha.

Režiséru M. Night Shyamalanovi se už nikdy nepodařilo navázat na svůj kariérní vrchol z přelomu tisíciletí (Šestý smysl, Vyvolený, Znamení), ale po řadě hubených let se jeho kariéra stabilizovala. Namísto drahých průšvihů natáčí thrillery s rozumným rozpočtem, které si sám financuje, dělá si v nich co chce a diváci tak většinou dostanou sice neučesané, ale aspoň nápadité a svébytné filmy.

 

Také novinka Past (Trap) se může pochlubit přinejmenším zajímavým nápadem. Ačkoliv pozor, propagační kampaň dopředu prozrazuje jeden zvrat, u kterého je možné, že samotné filmové vyprávění jej třeba čtvrthodinku bude skrývat. Takže jestli nechcete vědět nic, tak jako Oldřich Nový zavřete oči a odejděte. U někoho tak specifického jako je Shyamalan stejně už nejspíš víte, zda jeho příští biják chcete nebo nechcete vidět.

Takže jdeme na to: Děj je zasazený na popový koncert, kam se vydávají otec s dcerou. Zdánlivá idylka se pokazí ve chvíli, kdy otec zjišťuje, že celou halu uzavírá policie. Ta dostala echo, že na místě bude i sériový vrah, přezdívaný „Řezník“, a pokusí se jej na koncertě polapit. My se jako diváci dozvídáme, že vrahem není nikdo jiný, než samotný protagonista.

Shyamalan o filmu říká, že jej lákalo představit morálně nejednoznačnou postavu, která sice páchá strašlivé věci, ale zároveň je to milující otec a v rámci vyprávění náš protagonista, kterému určitým zvráceným způsobem vlastně přejete, aby se z policejní nástrahy dokázal vymanit. Pasti podle režiséra nechybí temný humor a velké množství původní hudby, kterou pro film napsala Saleka Shyamalan.

Zatímco Ishana Night Shyamalan se stala scenáristkou a režisérkou (brzy uvidíme její novinku Strážci), Manojova starší dcera Saleka se dala na hudební dráhu. V Pasti nejen že znějí její písně, ale Saleka také ztvárnila zpěvačku Lady Raven, na jejíž koncert se otec s dcerou vydávají. Jeho hraje Josh Hartnett, ji Ariel Donoghue. Dále ve filmu vystupují Hayley Mills, Marnie McPhail a Vanessa Smythe.

V českých kinech bude Past uvedena 8. srpna 2024. Krom traileru přikládáme první fotky.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 5

Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu Past: V napínavém thrilleru chytá policie vraha – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest