Godzilla x Kong: Film je v kinech, slaví úspěch, chystá pokračování

Godzilla x Kong: Film je v kinech, slaví úspěch, chystá pokračování | Fandíme filmu
Warner Bros.
Poslední trailery hrnou destrukci na diváky, kteří se stále nerozhodli, zda na film vyrazí.

Do světových kin dorazil monster film Godzilla x Kong: Nové impérium (Godzilla x Kong: The New Empire). Recenze nejsou nejlepší. Snímek si odnáší druhou nejslabší recenzentskou známku ze všech dosavadních filmů z Monsterverse. Stejně jako u předchozího Godzilla vs. Kong platí, že souboje monster sklízejí pochvaly, ale cokoliv se děje mezitím, je podle kritiků k ničemu. A tentokrát se snížil počet recenzentů, kteří nad tím byli ochotní přimhouřit oči.

Běžným divákům to ale zřejmě nevadí, protože zatím se do kina hrnou. Tržby za víkend si rozebereme až večer, ale podle dosavadních předpovědí to vypadá, že ve Spojených státech snímek do neděle utrží 75 milionů, což by byl druhý nejlepší dosavadní výsledek monster série. Zbytek světa potom má přidat dalších 100 milionů. Před časem se objevila dost obtížně uvěřitelná informace, že natáčení stálo 135 milionů dolarů. To je výrazně nižší částka, než je u podobných velkofilmů obvyklé, ale pokud by to byla pravda, jde o malý účetní zázrak a s jistotou můžeme už teď říct, že Nové impérium bude komerčně úspěšný projekt.

Otázky na další pokračování tedy rozhodně nejsou předčasné a novináři je pokládají. V rozhovorech pro Deadline a Discussing Film režisér Adam Wingard klasicky zdůraznil, že nic není definitivní, ale pokud by bylo natáčení dalšího filmu čistě na jeho rozhodnutí, pustil by s do něj. Má další nápady, ví kam sérii dál posouvat a láká ho „dokončit trilogii“. Jak už ale bylo řečeno, finanční výsledky vypadají velice slibně, takže bude záležet jen na studiích Warner Bros. a Legendary, zda znovu svěří ságu Wingardovi, nebo najdou někoho jiného.

Jestli pořád ještě váháte, zda vyrazit do kina, můžete si kolem pustit dva poslední trailery.

Snímek Godzilla x Kong: The New Empire následuje po explozivním střetu Godzilly s Kongem. Zbrusu nové filmové dobrodružství postaví mocného Konga a obávaného Godzillu proti obří, dosud neodhalené hrozbě. Ta je ukryta uvnitř našeho světa a ohrožuje existenci Godzilly, Konga a nás všech. Nový epický film nám přiblíží historii Titánů, jejich zrod, tajemství Ostrova lebek a mnohem víc. Odhalí se nám mytická bitva, jež pomohla ukovat tato neskutečná stvoření a svázala navždy jejich osud s lidstvem. Režíruje Adam Wingard, v hlavních rolích vystupují Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Rachel House, Fala Chen nebo Kaylee Hottle.

Foto: Legendary Pictures / Warner Bros.

Zdroje: Deadline I, II, III, Discussing Film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest