Brendan Fraser po dvouleté pauze chystá horu filmů

Brendan Fraser po dvouleté pauze chystá horu filmů | Fandíme filmu
Za poslední léta nenatočil nic pořádného a poslední dva roky jsme ho v kinech neviděli vůbec. Teď se vrací rovnou s celým zástupem chystaných filmů.

Brendan Fraser – jméno tohoto herce se vybaví většině filmových fanoušků, kdykoliv se někdo zmíní o filmu Mumie. Není se čemu divit, svého času byl Fraser jedním z nejvytíženějších dobrodruhů stříbrného plátna a svou slávu si právem vydobyl. V posledních letech se ale po pětačtyřicetiletém rodákovi z Indiany jakoby slehla zem. Kam se poděl ten neohrožený geroj, který ještě před pár lety kuchal mumie po desítkách?

Mládí Fraserova života je dobrodružné stejně jako jeho filmy. V dětství herec procestoval většinu velkých měst Spojených Států i Evropy, kde ho návštěva londýnského divadla nadchla natolik, že se rozhodl studovat herectví. V počátcích své kariéry (to jest kolem roku 1991) účinkoval v menších snímcích jako Souboj nebo Mladší doba ledová, kde zazářil ve vtipné roli pračlověka. O rok později se objevil společně s tehdy ještě Holywoodem neposkvrněnými Mattam Damonem a Benem Affleckem v dramatu Školní vázanky. Následovala šňůra komedií, která vyvrcholila oscarovým dramatem Bohové a monstra s hlavní rolí ztvárněnou Ianem McKellenem.

Mezi elitu ale Frasera vystřelila až role Ricka O’Connella v již zmiňované Mumii. Hororová komedie se v roce 1999 stala hitem (celosvětově v kinech utržila 415 milionů dolarů) a podělila se o přední anuální příčky s Matrixem či Skrytou hrozbou.

V další etapě točil Fraser rok, co rok nový snímek. Bohužel ale kvantita předčila kvalitu a z obsáhlého seznamu tak za zmínku stojí jen pár filmů. Třeba pokračování Mumie se vrací, v němž si diváci užili famózní finálový souboj s digitálně upraveným Dwaynem Johnsonem. V povedeném dramatu Crash z roku 2004 si Fraser zahrál se Sandrou Bullock a v romantickém krimi-dramatu To, co dýchám ztvárnil příběh požitkářského gangstera.

V roce 2008 přišla do kin trojice filmů, které měly opět vrátit Fraserovi titul ryzího dobrodruha. Ale bohužel ani Cesta do středu Země 3D, ani Inkoustové srdce, ani Mumie: Hrob dračího císaře nebyly divácky příliš úspěšné a hladina nad Fraserovou filmografií se začala pomalu zavírat. Situaci nezachránil ani výkřik do tmy v podobě dramatu Těžká rozhodnutí s Harrisonem Fordem v hlavní roli.

Nyní ale svitla naděje. Po rocích strávených v zapomnění a účinkování v mizerných projektech, se Fraser noří zpátky do hlubin filmového průmyslu po hlavě. Po dvouleté pauze se od letošního roku objevuje opět v celé řadě filmů a to by to byl čert, aby alespoň některé z nich nestály za to. Nebo je to bez šance?

První v pořadí je animovaná komedie Escape from Planet Earth, kde o nějakém velkém návratu hovořit nejde. Fraser propůjčil hlas hlavnímu hrdinovi, mimozemskému astronautovi jménem Scorch Supernova, nicméně film si nevedl dobře ani finančně, ani u kritiků a našim kinům se dokonce vyhnul. Další podrobnosti o filmu.

A Case of You je romantická komedie, v níž si herec zahrál společně s Justinem Longem (Smrtonostná past 4), Siennou Miller (G.I. Joe) a Peterem Dinklagem (Hra o trůny). Děj snímku vypráví o mladém spisovateli, který podvodně zkrášlil svůj profil na internetové seznamce. Události eskalují ve chvíli, kdy se jedné dívce zalíbí a on tak musí ve svém divadélku pokračovat. Snímek A Case of You si odbyl premiéru v dubnu tohoto roku na filmovém festivalu v USA, avšak navzdory zajímavému obsazení se o něm nijak výrazně nemluví.

A Case of You - První klip

V akční komedii Pawn Shop Chronicles spojuje osudy hrdinů jeden ztracený snubní prsten, který Matt Dillon hledá mezi narkomany, skinheady nebo imitátory Elvise Presleyho. Ve snímku Wayna Kramera (Imigranti) se objevily i další známé tváře. Například Elijah Wood, Paul Walker a právě i Brendan Fraser. Bohužel, i tento snímek sklidil spíše rozpaky, než radostné ovace.

Pawn Shop Chronicles trailer

Dlouho odkládaná komedie HairBrained režiséra Billyho Kenta (Divoká jízda) se snad letos konečně dočká premiéry. Snímek vypráví příběh o čtrnáctiletém géniovi Elim Pettifogovi (Alex Wolff), který se neúspěšně pokouší o studium na Harvardově univerzitě. Eliho kroky končí na Whitman College, kde potkává jedenačtyřicetiletého Lea Searlyho (Brendan Fraser), studenta prvního ročníku. Leo je gambler, jehož svět se zhroutil a tak opouští svůj starý život, aby se zapsal na vysokou školu. Obě postavy si začnou velmi brzy rozumět a stanou se přáteli. I přes zajímavou zápletku bychom se měli mít před snímkem na pozoru, vzhledem k tomu, že už je dávno hotový, avšak po premiéře nikde ani vidu ani slechu.

Útěk na svobodu (Breakout) je dalším kouskem, který má v kolonce „datum premiéry“ vepsaný rok 2013. V akčním thrilleru sepsaném a režírovaném Damianem Leem (Básník války) si Brendan střihl roli otce, který musí ochránit své dvě děti před párem vrahů. Snímku, jehož natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario, bychom se měli dočkat letos v říjnu...avšak pouze na videu. Na druhou stranu se Breakout jako jediný z jmenovaných dočká s určitostí českého uvedení.

Útěk na svobodu: Trailer

Příběh šestnáctileté Agnes Bailey, která se vydá hledat svého otce, bankéře Wall Street, vypráví snímek Gimme Shelter. Branden Fraser si zahraje zmíněného otce. Drama podle skutečné události má mít podle IMDb premiéru letos, ale žádné bližší datum není známo. Agnes si zahraje Vanessa Hudgens namaskovaná k nepoznání.

Married and Cheating je plánovaná romantická komedie, ve které se kromě Frasera objeví Sarah Jessica Parker (Sex ve městě). Děj snímku bude vyprávět příběhy třech párů, které mají společnou jednu věc – nevěru. Film by měl být dokončen letos, pak se uvidí.

The Nut Job je animák, který jsme vám již před časem představili. Vedle Fraserova hlasu v příběhu o lakomém veverčákovi uslyšíme také Liama Neesona a premiéru by měl mít příští rok. Podrobnosti o The Nut Job.

V dalších letech jsou ohlášené dva snímky, ve kterých se herec objeví – prvním z nich je dosud nepředstavené drama Seconds of Pleasure, které vypráví osudy cestujících v jednom letadle. Druhý je příběh o legendárním lučištníkovi Williamu Tellovi, kde měl Fraser ztvárnit přímo hlavní roli. Natáčet se mělo začít již v říjnu roku 2011, nestalo se tak a Fraser se proto začal s producentem snímku soudit o 3 miliony dolarů. Kvůli natáčení prý odmítl řadu projektů a chce své peníze, ať film vznikne nebo ne. (Podrobnosti o William Tell 3D)

Po dvouleté pauze si tak fanoušci Brendana Frasera opět přijdou na své, je však otázkou, zda chystaná přehršel filmů bude stát za větší pozornost. Co vy na to? Patří Fraser k vašim oblíbencům? A zaujal vás některý z jeho nových projektů?

Zdroje: Huffington Post, TMZ, THR, The Filmstage, IMDb

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest