Brendan Fraser jako William Tell 3D

Brendan Fraser jako William Tell 3D | Fandíme filmu
Loni jsme si připomněli lučištníckou legendu Robina Hooda. Příští rok by svůj comeback rád provedl neméně proslulý vládce samostřílu.

Švýcarského národního hrdinu Williama Tella (u nás znám jako Vílém Tell) si vyhlédli filmoví producenti jako látku hodnou k převedení na velké plátno. Příběh muže, jenž musel sestřelit jablko z hlavy vlastního syna a následně se podílel na vzniku samostatné švýcarské konfederace, se dočká filmového zpracování. Hlavní roli si ve filmu střihne Brendan Fraser, zatímco ke kameře by měl usednout Eric Brevig (natočil několik dílů Xeny). Pánové již měli tu čest spolupracovat na jiném 3D snímku – na Cestě do středu Země, která ale nebyla nikterak světoborná, takže zpátky k Tellovi.

Na placu by se kromě Frasera měli objevit například Anna Paquin (True Blood) nebo Til Schweiger (Hanebný pancharti). Distribuci zařídí menší studio Arclight Films. Natáčí se v Rumunsku a Švýcarsku a scénář připravili bratři Chad a Evan Lawovi, kteří toho během své kariéry zatím příliš nepředvedli (Zrození hrdiny, Hit List).

Arclight Films již představili i děj filmu. „V době útisku a tyranie, je William Tell nucen povstat proti utlačitelům své rodiny a vlasti. Guvernér Švýcarska leží na smrtelné posteli a rakouský aristokrat Hermann Gessler čeká na příležitost, kdy bude moci převzít moc. Tell se rychle zaplétá do víru dějin, a když se odmítne před tyranem sklonit, je nucen sestřelit jablko z hlavy svého syna. Přísahá pomstu a stává se inspirací a legendou svého národa. Celkový rozpočet projektu bude činit pouhých 27 milionů dolarů, a přesto nám tvůrci slibují výživný mix akce ve stylu nového Sherlocka Holmese a vtipu jaký známe z Pirátů z Karibiku. Tak to jsme tedy opravdu zvědaví.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest