Žádaný Christian Bale

Žádaný Christian Bale | Fandíme filmu
Netopýřímu muži se hrnou nabídky ze všech stran. Na jakou z nich kývne?

Christian Bale si pomaloučku polehoučku prokousával svojí cestu Hollywoodem. Do roku 2005 jsme ho mohli vidět převážně v menších rolích, ale už v této době se dalo vytušit, že z něj vyroste hvězda světového formátu. Tím zlomem, který Balea vnesl do povědomí širšího publika, byl restart série o Netopýřím muži. Za kameru usedl neméně talentovaný Christopher Nolan, a jak se ukázalo později, role Batmana byla pro herce skvělou volbou. Na první díl navázal vynikající, a hlavně komerčně ještě úspěšnější, Temný rytíř a Bale si mohl pískat. Jak všichni velmi dobře víme, zrovna se natáčí závěrečný díl trilogie a s tím se Batman na nějakou dobu uloží ke spánku. Christian je ale muž, jenž přemýšlí dopředu, a proto si začal vybírat své budoucí, pobatmanovské, projetky. Jaké možnosti Christian má?

 

A Star Is Born

Nejprve zmiňme muzikálový snímek A Star is Born. Ten má na starosti žijící legenda Clint Eastwood a jednu z hlavních roli si střihne zpěvačka Beyonce Knowles. Příběh se má točit kolem úspěšného hudebníka, který se zamiluje do začínající zpěvačky a podaří se mu z ní udělat hvězdu. Sám  ale mezitím propadne alkoholu a drogám a jeho sláva pomalu upadá. Do hlavní mužské role si Clint vyhlédl Leonarda DiCapria a jako alternativa byl k Leovi vybrán právě Bale. Při vší úctě k DiCapriovi, Bale má větší zkušenosti jak s muzikálem, tak s hraním sjetých, vyhořelých hvězd (za Fightera dostal Oscara), takže by pro roli byl asi lepší volbou. Začátek natáčení se navíc nedávno posunulo na rok 2012, kvůli oznámenému těhotenství Beyonce, což Christianovi hraje do karet.

 

Gold

Další projekt nese název Gold a má jít o dobrodružství ve stylu Pokladu na Sierra Madre (slavný western z roku 1948). Za kameru usedne Michael Mann (Veřejní nepřátelé, Miami Vice), navíc by snímek měl i produkovat. Scénář sepsala dvojice Patrick Massett a John Zinman (Lara Croft: Tomb Raider). Zde se o hlavní roli znovu uchází také DiCaprio a bude zajímavé sledovat, kdo se ve filmu nakonec objeví. Bale již s Mannem spolupracoval na filmu Veřejní nepřátelé a je jen na obou pánech, jestli mají chuť si spolupráci zopakovat.

 

Old Boy

Pomalu se dostáváme k trochu neočekávanému remaku kultovního snímku korejského tvůrce Chan-wook Parka, Old Boy. Nové verze se ujme Američan Spike Lee a úkolem sepsat scénář byl pověřen Mark Protosevich (autor Thora). Vedené studia Mandate Pictures, které bude film produkovat ve spolupráci s Mule Filmworks, si pro hlavní roli vytipovalo Joshe Brolina, ale serveru Variety Bale uvažuje o zcela opačné roli - Uchází se o pozici hlavního padoucha, tedy muže, který uvěznil hrdinu filmu na celých 15 let do „domácího vězení.“ Což je určitě lákavá myšlenka, vidět Balea pro jednou v roli záporáka. A zvlášť v Old Boyovi, kde je antagonista dost výrazný. Všechny podrobnosti o remaku Old Boye naleznete v našem starším článku.

 

Out Of The Furnace

A do třetice tu máme střet Balea s DiCapriem. Také film Out Of The Furnace přilákal oba kohouty na stejné smetiště (nebylo by pro diváky nejlepší řešení, kdyby si oba pánové zahráli ve společném filmu?). Když se o projektu mluvilo poprvé, nesl ještě název The Low Dweller, Leonardo byl vybrán do hlavní role a film měl zrežírovat Ridley Scott. Po nějakém čase se škatulata hejbala a Scott od projektu odstoupil. Leo zůstane, ale nejspíš pouze v pozici producenta, což otvírá dveře Baleovi. A protože jsme hodní, odtajníme Vám i jméno nového režiséra. Tím se stane Scott Cooper (režijně debutoval se snímkem Crazy Heart), jenž má také za úkol přepsat původní scénář. A o čem film pojednává? Ocitneme se v osmdesátých letech minulého století a seznámíme se s mužem, kterého propustili z vězením s nadějí, že začne zcela nový život. Netrvá ale dlouho a on se opět vrhá na dráhu zločinu. Musí totiž zjistit, kdo stojí za vraždou jeho bratra. Uvidíme, jak celý projekt dopadne.

 

Noah

Pomalu se blížíme ke konci a proto je na čase vytáhnout těžký kalibr. Labuťák Darren Aronofsky se vykašlal na druhého Wolverina a začal snít o filmu Noah, ve kterém předvede katastrofu biblických rozměrů - známou největší potopu světa. Že do hlavní role se uvažuje o Baleovi, nějaký ten pátek víme. Snímek měl starosti spíše s hledáním vhodného studia, které by bylo ochotné poskytnout Aronofskému odhadovaných 150 milionů. Ale protože Darrenovo jméno už má určitou váhu, potřebné prostředky nakonec pod matrací vyškrábli lidi z Paramountu (nebudou v tom sami, na pomoc přispěchalo například i studio New Regency). Scénář připravuje John Logan (v nejbližší době z jeho pera uvidíme ještě Scorseseho Huga a nejnovějšího Bonda) a pan režisér nám slibuje opravdu epický film. Bale by byl blázen, kdyby si nechal ujít možnost účastnit se tak zajímavého projektu, navíc pod taktovkou Arofonského. Podrobnosti o Noem najdete tady.

Tak to je pět hlavních projektu, kolem nichž se objevuje jméno Bale. To však není úplně všechno. V zákulisí se dále šuška o možné účasti Christiana v zatím nepojmenované novince Terrence Malicka. Na druhou stranu herec odmítl nabídku Snydera zahrát si po boku Seana Penna jednu z hlavních rolí v plánovaném snímku The Last Photograph. Na konec se sluší ještě dodat, že Bale účast v žádném z výše uvedených filmů nepotvrdil (výjimku snad tvoří pouze Noah). Ve všech případech jde pouze o snahu tvůrců Balea pro roli získat. Navíc herec oznámil, že se všemi následujícími projekty bude zabývat teprve až skončí natačení Batmana. A natáčení skončí letos v listopadu, což pro Balea není nejmenší problém, neboť vyjmenované projekty mají stanovené datum výroby na rok 2012. Kde by se Vám Bale nejvíc líbil a naopak, kde si ho vůbec nedovedete představit?

Zlato

30.12.2016 | USA
Dobrodružný, Drama, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest