Iron Man: Marvel nechce nikdy odčinit konec jeho příběhu

Iron Man: Marvel nechce nikdy odčinit konec jeho příběhu | Fandíme filmu
Marvel
Šéf studia a jednotliví herci se vyjadřují k drbům, podle nichž se mají vrátit původní Avengers.

Tohle téma se pravidelně vrací jako bumerang: Objeví se ještě někdy Robert Downey Jr. jako Iron Man? Nejnověji se k otázce vyjádřil šéf Marvelu Kevin Feige pro magazín Vanity Fair, který připravil velký Downeyho profil.

Feige s odkazem na závěr Avengers: Endgame řekl: „Ten moment platí a už na něj nebudeme znovu sahat. Pracovali jsme všichni tvrdě spoustu let na tom, abychom k té chvíli došli a nechtěli bychom ji nějak kouzelně odčinit.“

Takový přístup rozhodně dává smysl. Jedině když jsou některé věci neměnné, mohou mít hodnotu. Jakmile jde libovolného hrdinu magicky vzkřísit, tak v tu ránu žádná oběť nemá váhu a nikdy se nemusíme o naše oblíbence strachovat. Jenže, co přesně tím kouzelným odčinění Feige myslí? Znamená to, že se Downey jako Iron Man opravdu už nikdy nevrátí? Nebo jenom to, že se nevrátí tahle konkrétní verze postavy, ale nějaká alternativní verze v rámci multiverza se zastavit může?

V rámci filmového univerza se delší dobu setkáváme s alternativní verzí Lokiho, ukázaly se už i resuscitované verze jiných postav. Velký návrat zažije Wolverine, o němž se také dá jednoznačně říct, že jeho příběh byl hezky uzavřený a nikdo ze zúčastněných by si nepřál, aby byl jeho konec jakkoliv pošlapaný. Takže ruku na srdce, pokud se Downey bude ochotný vrátit, tak se prostě vrátí. I kdyby s tím nesouhlasil Kevin Feige, tak na tom budou trvat nadřízení z Disneyho, protože taková obchodní příležitost se neodmítá. Zvlášť v době, kdy si marvelovky jako The Marvels nebo Ant-Man a Wasp: Quantumania začínají vést v pokladnách dost mizerně.

Přesně v tomhle kontextu se Downeyho potenciální návrat znovu stal tématem, ačkoliv už se na něj novináři minulosti Roberta i Kevina nejednou ptali: Asi před měsícem se objevila zvěst, že Marvel zvažuje návrat celého původního týmu Avengers. A to právě proto, že se aktuálním postavám až tak nedaří. Takže kdykoliv se na tenhle drb mohou novináři někoho přeptat, tak to udělají.

V Today Show se ptali na možný návrat Scarlett Johansson. Ta se víceméně otázce vyhnula. Chris Evans pro The View tvrdil, že s ním nikdo nemluvil. Kevin Feige dal výše zmíněné vyjádření pro Vanity Fair, které nepřímo popírá návrat Iron Mana. Vedle toho hovořil také s Entertainment Tonight. Reportérka se zeptala přímo na návrat Avengers. Feige odmítl, že by se o možném návratu kompletních Avengers jednalo. Pouze potvrdil, že Marvel stále pracuje se Scarlett Johansson na jakémsi tajuplném projektu, jenž by měla produkovat. Pokud jde o cokoliv dalšího, tak k tomu už Feige pro ET pouze klasicky dodal, že do budoucna nelze zcela vyloučit nic. A tak bychom k tomu měli přistupovat i my: Ať už je pravda jakákoliv, lidi z Marvelu nám ji stejně opředu neodhalí a kdykoliv mohou změnit názor. Jestli se v dohledné době něco reálně dozvíme, tak snad alespoň to, co má v plánu Johansson.

Titulní foto: Marvel

Zdroje: Today Show, Entertainment Tonight, The View, Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest