Fantastická zvířata: Původně vůbec nebylo v plánu pět filmů

Fantastická zvířata: Původně vůbec nebylo v plánu pět filmů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Režisér znovu zpochybňuje, že kdy bude série dokončena.

Už několikrát jsme v letošním roce slyšeli, že série Fantastická zvířata je u ledu. Režisér David Yates propaguje svou novinku Obchodníci s bolestí a opět byl dotázán také na Zvířata. Na adresu dalšího pokračování pouze zopakoval to, co říkal už v minulosti: Celá série je u ledu. Po dokončení trojky se jakékoliv další přípravy zastavily.

Asi málokdo ještě věří, že se dokončení série někdy dočkáme. Zajímavé je, že touhle dobou už příběh mohl být dovyprávěný. Možná si vzpomenete, že původně byla Fantastická zvířata ohlášena jako trilogie. Yates teď v podcastu prozradil, že rozšíření ze tří filmů na pět nevzešlo z hlavy filmařů nebo studia. Přišla s tím samotná J.K. Rowling, autorka Harryho Pottera, jeho světa a scénářů pro Fantastická zvířata.

Je pravda, že při přípravách zaznělo, že má Rowling dost materiálu „alespoň na tři filmy“, nicméně na přípravách pentalogie se autorka dopředu s nikým nedomluvila. David uvádí, že tím byli všichni zaskočení. Spisovatelka zkrátka dorazila na jednu z novinářských akcí, kde se promítaly ukázky z filmu, a tam z ničeho nic řekla, že filmů bude pět. Nikdo to dopředu nevěděl. Filmařům bylo nejprve řečeno, že jsou v plánu tři filmy a smlouvy dokonce podepsali pouze na ten úplně první. A pak prásk, J.K. Rowling veřejně ohlásila, že plánuje filmů pět.

Jak už víme, zbylých dvou se s vysokou pravděpodobností nikdy nedočkáme. Jestli nebude příběh dokončený alespoň třeba v knižní podobě, tak se asi nikdy nedozvíme podrobnosti o tom, co měla Rowling pro fanoušky nachystáno.

Foto: Série Fantastická zvířata

Zdroj: Podcast Inside Total Film

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest