Fantastická zvířata: Režisér dalšímu filmu velkou šanci nedává

Fantastická zvířata: Režisér dalšímu filmu velkou šanci nedává | Fandíme filmu
Warner Bros.
Je tu další signál, že série ze světa Harryho Pottera je jednoduše mrtvá.

Režisér David Yates byl dlouho uvázaný čarodějnickému světu J.K. Rowling. Teď se mohl osvěžit, když natočil poněkud odlišnou podívanou, drama Obchodníci s bolestí. Snímek dorazí na Netflix až koncem října, avšak aktuálně je k vidění na festivalu v kanadském Torontu a Yates při tom poskytuje rozhovory.

Otázkám na potterovský svět se nedalo vyhnout, přičemž magazín Deadline se zeptal přímo na to, jestli se Yates ještě do potterovského světa někdy vrátí. David dal poměrně obšírnou odpověď, které nechybělo obligátní „nikdy neříkej nikdy“, ale zároveň poměrně zřetelně vykreslil, že další Fantastická zvířata v tuhle chvíli zkrátka nejsou na pořadu dne.

O posledním snímku, Brumbálových tajemstvích, řekl, že kvůli natáčení během pandemie šlo o hodně náročnou produkci, na kterou však vzpomíná vlastně v dobrém, díky skvělým spolupracovníkům. Od dokončení snímku však nepadla sebemenší zmínka o tom, že by mohlo vzniknout další pokračování. Maximálně si s lidmi z Warneru řekli, že si série dá na chvíli pauzu, a pak už s nikým povolaným nikdy o Fantastických zvířatech v žádném ohledu nemluvil. Dle svých slov je vlastně rád, že se mohl posunout k dalším projektům. Má celou řadu rozmanitých nabídek a ačkoliv „nikdy neříkej nikdy“ zopakoval vícekrát, profesně už se v tuhle chvíli cítí být prostě někde jinde.

Určitě se nedá vyloučit, že by studio Warner Bros. připravilo příští Fantastická zvířata s nějakým jiným režisérem. Nicméně Yates natočil posledních sedm potterovských filmů. O dalším pokračování nic neslyšel. Letos v lednu další pokračování zpochybnil představitel hlavní role Eddie Redmayne. V pokladnách kin si jednotlivé díly vedly hůř a hůř (ten poslední vyloženě mizerně), ohlasy diváků i recenzentů byly slabé a studio Warner Bros. oznámilo přípravy televizního seriálu, který znovu převypráví příběh Harryho Pottera. Režisérovo vyjádření tak můžeme brát jako další signál toho, že Fantastická zvířata jsou prostě mrtvá…

Titulní foto: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest