Frankenstein milovníka monster del Tora rozšířil obsazení

Frankenstein milovníka monster del Tora rozšířil obsazení | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Guillermo del Toro tvrdí, že chtěl film natočit 50 let, ale teprve teď je to možné.

Letos v březnu vyšlo najevo, že má známý milovník příšer Guillermo del Toro točit vlastní filmové zpracování Frankensteina. Po čase se rozeběhly hollywoodské stávky a kolem připravovaného projektu bylo ticho. Teď Guillermo vystoupil na projekci filmu Pacific Rim, u příležitosti 10. výročí premiéry, a prozradil pár zajímavostí.

K dosavadnímu obsazení se nově připojil Christoph Waltz, divákům dobře známý z Hanebných Panchartů nebo z Nespoutaného Djanga. Dále Guillermo hovořil o tom, že chce vlastního Frankensteina natočit už 50 let, od chvíle, kdy viděl jeho nejstarší zfilmování. Nedávno mu podle vlastních slov došlo, že ještě tak deset let zpátky by Frankensteina přesně podle svých představ natočit nedokázal. Teprve v posledních letech se mu podařilo nabrat životní zkušenosti a získat filmařské dovednosti, které si projekt vyžádá. Teď se prý konečně cítí dostatečně statečný (nebo snad šílený) k tomu, aby si na film troufl. Přípravy snímku probíhají a má se začít natáčet příští rok v únoru.

Již dříve byli do filmu obsazeni Andrew Garfield (Amazing Spider-Man, Mlčení), Oscar Isaac (Star Wars, Ex Machina) a Mia Goth (Nymfomanka, trilogie X). Magazín What’s New on Netflix teď tvrdí, že má k obsazení a filmu jako takovému další podrobnosti.

Děj je prý zasazený do východní Evropy 19. století, kde se doktor Pretorious snaží najít Frankesteineovo monstrum. To se před 40 lety ztratilo, mnozí se domnívají, že je mrtvé. Pretorious si to nemyslí a chce pokračovat v experimentech, které započal doktor Frankenstein. Andrew Garifled v příběhu hraje doktora, Oscar Isaac monstrum. Mia Goth by měla ztvárnit postavu „Frankensteineovy nevěsty“, což obvykle bývá žena oživená stejným způsobem jako monstrum, se kterou monstrum navazuje citové vazby. Christoph Waltz potom má představovat jakéhosi blíže nespecifikovaného muže z Evropy. Ještě bude potřeba obsadit také představitelku „starší ženy“.

Původně se mělo točit už letos v létě, leč první klapku zdržela herecká stávka. Zatím alespoň probíhají přípravné práce, aby se v ideálním případě mohlo točit příští rok od února do července a to v kanadském Ontariu a v Londýně. Film se možná bude jmenovat Prodigal Father (Marnotratný otec), nebo je to přinejmenším pracovní název produkce. Kdy se dočkáme premiéry zatím není zřejmé.

Frankenstein patří mezi klasická hororová monstra, prapůvodně se objevil v románu britské spisovatelky ‎Mary Shelley, který poprvé vyšel už v roce 1818. Vypráví o mladém vědci Viktoru Frankensteinovi, jenž stvoří umělého člověka, ohyzdné monstrum s nadlidskou silou. V románu se mimo jiné řeší, zda je stvořitel zodpovědný za svůj výtvor, případně lze text chápat jako varování před nezamýšlenými důsledky vědeckých experimentů a sobeckým počínáním za časů průmyslové revoluce, jež byla silně orientována na pokrok za každou cenu. Příběh byl již nesčetněkrát zfilmovaný, avšak adaptace z minulosti se zaměřovaly povětšinou na divácky atraktivní monstrum a komplexnost původního románu opomíjely.

Titulní foto je ilustrační, starší filmový Frankenstein

Zdroje: Collider, What's On Netflix

Galerie: 2

Frankenstein milovníka monster del Tora rozšířil obsazení | Fandíme filmu Frankenstein milovníka monster del Tora rozšířil obsazení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest