Gladiátor 2: Produkce je obviněná z ohrožování zvířat

Gladiátor 2: Produkce je obviněná z ohrožování zvířat | Fandíme filmu
Universal Studios
PETA se opřela do chování filmařů ke zvířatům. I poslední kulisy jsou obří.

Natáčení Gladiátora 2 je všechno, jen ne nekomplikovaná záležitost. Film se extrémně dlouho připravoval a skutečně trvalo, než režisér Ridley Scott vůbec přišel s nápadem, který by rád zpracoval. Po letech se to konečně podařilo. Těsně před natáčením produkce musela přeobsadit Barryho Keoghana. Když natáčení konečně začalo, došlo záhy k nehodě během přípravy kaskadérské scény. Nakonec obří produkci zastavila hollywoodská stávka scenáristů. To ale není všechno.

Ještě než stávka začala, ochránci zvířat z organizace PETA informovali Los Angeles Times o svém podezření, že je při natáčení na středomořské Maltě špatně zacházeno s makaky a koni. Podle informátorů organizace PETA koně tráví příliš času na žhnoucím slunci a jednomu se (zřejmě právě kvůli únavě z horka) podlomila noha. Pro natáčení se prý také využívají živí makakové, což PETA obecně silně nedoporučuje. Podle jejího vyjádření při využití živých primátů hrozí, že budou v rámci drezury týráni. Primáti si mohou ublížit a účast na natáčení údajně ohrožuje jejich zdravý vývoj. Také se mohou chovat násilně vůči lidem nebo na ně přenášet nemoci.

PETA obdržené informace zaslala režiséru Ridleymu Scottovi a také Pedru Pascalovi, jedné z největších hvězd filmu. Vyzývá je k tomu, aby se zasadili o zastavení práce se skutečnými zvířaty a iniciovali nahrazení zvířat digitálními triky. Když Los Angeles Times požádaly mediální zástupce režiséra a herce o reakci, odpověď nedostaly. Člen štábu však pro deník uvedl, že při natáčení nedošlo k žádnému zranění zvířat nebo k jiným incidentům. Součástí produkce je také profesionální dozor pověřený agenturou American Humane Society, jenž na práci se zvířaty dohlíží.

V tuhle chvíli to vypadá, že ať už zvířata byla při natáčení zcela v pořádku nebo jim cokoliv hrozilo, nejspíš se na situaci brzy zapomene, zvlášť kvůli dlouhému přerušení, které natáčení filmu kvůli stávce herců čeká. Než se zase kamery rozeběhnou, osiří na Maltě obří kulisy, jež byly pro potřeby filmařů postaveny. Vidět je můžete na fotografiích rozmístěných kolem textu.

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, dále hrají Fred Hechinger, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum premiéry je ohlášeno na 21. listopadu 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Gladiátora

Zdroj: Los Angeles Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest