Gladiátor 2: Při závažné nehodě se popálilo několik členů štábu

Gladiátor 2: Při závažné nehodě se popálilo několik členů štábu | Fandíme filmu
Universal Studios
První fotky z natáčení ukazují historické scenérie, kde se příběh odehraje.

Natáčení Gladiátora 2 nedávno začalo v marockém Warzazátu, kde mají američtí filmaři základnu v Atlas Studios. Natáčel se tu před lety i první film. Ve středu 7. června došlo během natáčení k nepříjemné nehodě. Detaily studiem Universal nebyly uvolněny, nicméně cosi se pokazilo při natáčení kaskadérské sekvence. Produkce v oficiálním prohlášení uvedla, že při natáčení několik členů štábu utrpělo zranění, která neohrozila jejich životy. Přímo na place byli ošetřeni najatými zdravotníky. Jejich stav je stabilizovaný a dál dostávají potřebnou péči. Dohlíží se na to, aby se nic podobného nemohlo opakovat.

Podle zákulisních informací od Deadline a Variety se zranilo celkem šest lidí. Dvěma stačilo ošetření na místě, čtyři skončili s popáleninami v nemocnici. Dle tvrzení bulvárního deníku The Sun došlo k nehodě při natáčení pyrotechnického efektu. Spekuluje se o tom, že protrhla plynová trubka. V inkriminovaný moment prý vzplála na place obří ohnivá koule, která sežehla vše, co jí stálo v cestě.

Pojďme ale skončit o něco pozitivněji. Objevily se první fotky z natáčení, na nichž si můžeme prohlédnout kulisy. Zdá se, že nejsme v tuto chvíli přímo v Římě. Děj připravované scény se odehrává v blíže nespecifikované menší antické obci, dost možná někde na africkém pobřeží, kde měli Římané v období třetího století našeho letopočtu rozsáhlé državy. Níže přikládáme fotky menšího zbudovaného kolosea, kde nepochybně dojde ke gladiátorským zápasům. Další zajímavé fotky přinesl server Morocco World News, kde je vidět, že pro filmaře vyrostly obří hradby. Mezi nimi je pak v pozadí něco, co na první pohled vypadá jako dřevěná obléhací věž. Pokud ve skutečnosti nejde o něco jiného, pak by ve snímku mohlo dojít k masivní pouštní bitvě!

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, dále hrají Fred Hechinger, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas a Denzel Washington. Znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum premiéry je ohlášeno na 21. listopadu 2024.

Titulní foto je ilustrační, z prvního Gladiátora

Zdroje: The Sun, Deadline, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest