Gladiátor 2: Russell Crowe se v pokračování nevrátí

Gladiátor 2: Russell Crowe se v pokračování nevrátí | Fandíme filmu
Universal Studios
Představitel Maxima nicméně prozradil něco málo o zápletce chystaného filmu.

Přípravy Gladiátora 2 jsou v plném proudu. Už byl obsazený představitel hlavní role Lucia, syna Maxima, zesnulého hrdiny prvního filmu. Do role Lucia si režisér Ridley Scott vybral Paula Mescala. Pokud někdo z fanoušků Maxima doufal, že se oblíbeného hrdiny přeci jen znovu dočkáme, tak pro ně bohužel máme smutnou zprávu.

Sám představitel role Russell Crowe v podcastu Fitzy & Wippa Podcast potvrdil, že ve snímku nevystupuje. Pokud tedy herec něco netají, neuvidíme zesnulého Maxima ve flashbacích či ve snech, nebude pro syna rádcem v nějakých vizích ani nebude volným pokračováním provádět jako vypravěč.

Crowe zároveň prozradil, že mu Ridley Scott zhruba vylíčil, o čem pokračování bude. Neodhalil sice podrobnosti, ale potvrdil starší informaci, že se nový příběh bude odehrávat zhruba třicet let po tom předchozím, a že hlavním hrdinou bude Maximův syn Lucius, kterého měl s Lucillou, sestrou proradného císaře Commoda. A pozor, podle Russella v pokračování Lucius sedí na římském trůnu jako nový císař.

Pokud se Crowe neplete, pak bude Gladiátor 2 opět se skutečnou historií nakládat dost kreativně, stejně jako první film. Lucilla, sestra císaře Commoda a dcera císaře Marca Aurelia, reálně měla děti, dokonce i s Tiberiem Claudiem Pompeianem, který je pro filmovou postavu Maxima jednou z několika volných inspirací. Dva z jejích synů dokonce měli jméno Lucius, avšak ani jeden z nich se nestal císařem. Pokud bychom v rámci římských ději postoupili zhruba 25-30 let kupředu od smrti císaře Commoda, vládla v té době už Severovská dynastie, během které říše nebyla o mnoho stabilnější než v letech občanské války, jež po smrti Commoda nastala. Můžeme tedy zvědavě vyčkávat, jaký fiktivní koktejl scenáristé ze skutečných dějin nakonec namíchají.

Děj se může odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa.

Titulní foto je ilustrační: Russell Crowe ve filmu Gladiátor

Zdroj: Fitzy & Wippa Podcast

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest