Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry

Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ještě jsme ani neviděli Vymítače ďábla: Znamení víry a už se blíží pokračování.

Teprve včera byl zveřejněný pro širší publikum trailer pro chystaný horor Vymítač ďábla: Znamení víry (The Exorcist: Believer). Studio Universal zřejmě věří tomu, že film bude mít dobré výsledky, jak to u hororů obvykle bývá, protože už odhalilo termín pro uvedení pokračování. Aniž by kdokoliv tušil, jak publikum přijme Znamení víry.

Každopádně je v tuhle chvíli oznámeno, že snímek The Exorcist: Deceiver (zhruba „Vymítač ďábla: Pokušitel“, případně „Podvodník“) bude do severoamerických kin uveden 18. dubna 2025. U nás tedy téměř jistě můžeme novinku očekávat o jeden den dříve. V daném termínu zatím film nemá naprosto žádnou konkurenci. Jak Beliver tak Deceiver jsou součástí zamýšlené trilogie, která po letech navazuje přímo na původního Vymírače ďábla z roku 1973.

Režisér David Gordon Green okomentoval vydání traileru pro Vymítače ďábla: Znamení víry. Jak jsme mohli vidět v traileru, události začínají v momentě, kdy se v lese ztratí dvě dívky, a když se znovu najdou, je s nimi cosi v nepořádku. Podle Greena uvidíme „synchronizované posednutí“. Otec jedné z nich, Angely, je vdovec, v životě pro něj nikdy nebyla důležitá spiritualita, ani ve svém nejbližším okolí nemá nikoho, kdo by by se spiritualitou zaobíral. Vypořádat se se situací je tak pro něj o to složitější.

Právě kvůli tomu bude nesmírně důležitá postava Chris MacNeil (Ellen Burstyn), jež před lety zažila posednutí své vlastní dcery Regan. Od té doby se věnovala intenzivnímu studiu posednutí, vymítání a nejrůznějších rituálů. Je tématem pohlcená a ačkoliv sama není vymítačem, stala se autoritou v oboru, o němž napsala řadu úspěšných knih.

Burstyn se vrací poprvé od vystupování v původním filmu z roku 1973 a magazín Entertainment Weekly se režiséra zeptal, zda se vrátí i samotná Linda Blair v úloze Regan. Green odmítl dát přímou odpověď, pouze potvrdil informaci, že se Blair zúčastnila minimálně jako konzultantka a pomáhala dvěma mladým herečkám se ztvárněním jejich démonického posednutí v novém snímku.

Beliver“ navazuje přímo na původní film a různá pokračování (nebo navazující seriál) nebere v potaz, ačkoliv režisér říká, že to nevnímá tak, že by všemožná pokračování jednoznačně škrtnul. Jen se jimi prostě nezabývá. Zároveň nevylučuje možnost, že by druhý nebo třetí díl mohl ke starším pokračováním nějak odkázat, pokud by tvůrci přišli s nějakým zajímavým nápadem, jak to udělat.

Foto: Vymítač ďábla: Znamení víry

Zdroje: Universal Pictures, Entertainment Weekly

Galerie: 6

Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Druhý díl nové trilogie už oznámil datum premiéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest