Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu

Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Původní Vymítač dostal po letech přímé pokračování. Tentokrát trpí hned dvě mladé dívky.

Režisér David Gordon Green léta točil komedie. Když v roce 2018 připravil přímé pokračování hororu Halloween, byl z něj značný hit. Green tak dostal příležitost vybrat si, co chce točit dál. Krom toho, že o návratu vraha Michaela Myerse natočil rovnou celou novou halloweenskou trilogii, dostal chuť oživit také Vymítače ďábla. K látce přistupuje stejným způsobem jako u Halloweenu, kdy nejde vyloženě o remake nebo o zcela samostatný příběh s obdobnou tematikou, ale o pokračování po letech.

Děj filmu Vymítač ďábla: Znamení víry (The Exorcist: Believer) se odehrává v současnosti a vstupujeme do něj spolu s Victorem Fieldingem. Ten před dvanácti lety přišel během zemětřesení o svou těhotnou manželku a teď sám vychovává jejich společnou dceru Angelu. Jednou se Angela a její kamarádka Kathrine zničehonic ztratí v nedalekém lese, a když se po třech dnech samy od sebe znovu vrátí, vůbec si nepamatují, co se s nimi stalo, nebo jak dlouho byly pryč. To spouští řetězec událostí, jež donutí Victora, aby čelil zlu v jeho obnažené zkaženosti. Když už neví kudy kam, vyhledá ve svém zoufalství jediného člověka, který zažil něco podobného: Bývalou herečku Chris MacNeil, jež v roce 1973 čelila zlu, které posedlo její dceru Regan.

Victora hraje Leslie Odom Jr., Angelu Lidya Jewett, Katherine Olivia Marcum. V úloze Chris se po letech vrací Ellen Burstyn. Ve vedlejších úlohách vystupují Ann Dowd, Jennifer Nettles a Norbert Leo Butz. Na natáčení se ukázala také původní představitelka Regan, Linda Blair. Podle zákulisních drbů by ve snímku měla mít malou roličku, produkce zatím tvrdí, že se podílela na natáčení pouze z pozice konzultantky.

Námět připravili s režisérem Greenem Scrott Teems a Danny McBride, scénář následně spolu s režisérem napsal Peter Sattler. Film má být první částí trilogie a do českých kin dorazí 12. října 2023. V galerii najdete stylové černobílé plakáty a další obrázky a níže už na vás čeká hutný, tříminutový trailer, který signalizuje, že filmaři se neštítili vyobrazení hnusu, na jaký sázel hodně i původní snímek. Roli znovu bude hrát strach z neznámého i snaha přistupovat k situaci nejprve s pomocí západní medicíny. Situaci zásadně změní skutečnost, že tentokrát jsou děvčata posednutá dvě.

Podklady a foto: Universal Pictures

Vymítač ďábla

26.12.1973 | USA
Drama, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 7

Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu Vymítač ďábla: Znamení víry – Trailer pro dvojitou porci exorcismu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest