Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost

Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu
Utopia
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si trailer experimentální sci-fi, která ve své podivnosti rozděluj publikum.

Jedním z vyčnívajících filmů letošní festivalové nabídky je sci-fi Divinity. Film je natočený v černobílém provedení a po obrazové stránce míchá filmy pro pamětníky s brakovou tvorbou, videoklipy a popkulturními odkazy.

 

Snímek se odehrává na holé mimozemské planetě, kde se lidský vědec Sterling Pierce snaží najít lék na nesmrtelnost. Postupně se mu daří vývoj posouvat kupředu a dílčích úspěchů už dosáhl s přelomovým sérem, které nazývá Divinity (Božství). Ve výrobě séra pokračuje Sterlingův syn Jaxxon, ačkoliv skutečný původ látky zůstává zahalen tajemstvím. Celá planeta je kvůli nadlidské látce celá zvrácená. Z ničeho nic dorazí dva tajuplní bratři, kteří s pomocí svůdné Nikity plánují Jaxxona unést a konečně se vydat směrem ke skutečné nesmrtelnosti.

V hlavních rolích vystupují Scott Bakula, Stephen Dorff, Jason Genao, Moises Arias, Karrueche Tran a Bella Thorne. Divinity natočil Eddie Alcazar, jehož filmy se nedočkávají velkého pochopení u kritiků nebo diváků, ale něco v něm vidí jeho filmařští kolegové. Divinity produkoval Steven Soderbergh, stejně jako jeho předchozí snímek Perfect. Film The Vandal mu zase produkoval Darren Aronofksy. The Divinity recenzenti po festivalovém uvedení chválí za ambice a vizuální zpracování. Naopak kritika se snáší na to, jak film moc nedrží pohromadě. A někdy je jeho experimentální povaha vnímána jen jako prázdná póza.

Pokud vás podobně netradiční tvorba zajímá, tak prozatím je špatnou zprávou, že není jasné, kdy by mohl být snímek k vidění.

Podklady a foto: Utopia

Galerie: 7

Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu Divinity: Na pokřivené planetě se vědec snaží vyvinout nesmrtelnost | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest