Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí

Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Finální kandidáti na role Supermana a Lois postoupili do závěrečného kola. Hledá se Lex Luthor a další superhrdinové.

Filmy uzavírající dosavadní éru DC komiksu si vedou vesměs dost mizerně. Sám nový šéf DC Studios James Gunn čerstvě hovořil o tom, že se podle něj současní tvůrci komiksovek příliš nesnaží. Bude se tedy muset zatraceně vytáhnout, aby dokázal kompletně změnit kurz, až v roce 2025 spolu se snímkem Superman: Legacy celé DC zrestartuje.

K tomu, aby byl základ nové éry dobře přijatý, je záhodno vykročit pravou nohou. A to se neobejde bez silného castingu. Pokud se nepodaří najít skvělého Supermanova představitele, tak nelze vůbec doufat, že by se kdy snímek mohl dostat do diváckých srdcí. Proces hledání Clarka (a dalších postav) je tedy velice bedlivě sledovaný, už někdy od poloviny května. Teď magazín The Hollywood Reporter informuje o tom, kteří herci postoupili do dalšího kola výběru a k definitivní volbě by podle něj mohlo dojít tento týden.

Pro roli Clarka Kenta byli do užšího výběru zařazeni Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Veliká, X-Men: První třída, Renfield), Tom Brittney (Cizinka, Génius, Grantchester) a David Corenswet (Politik, Město patří nám, Pearl). Současně se vybírá představitelka Lois Lane. Tady se přímo před Jamese Gunna dostaly Emma Mackey (Sexuální výchova, Smrt na Nilu), Rachel Brosnahan (Úžasná paní Maiselová, Domek z karet) a Phoebe Dynevor (Bridgertonovi).

V sobotu 17. června podle interních informací THR muži nastoupili před kameru v kostýmu Clarka Kenta a kamerové zkoušky probíhaly v párech Hoult-Brosnahan, Brittney-Dynevor a Corenswet-Mackey. V neděli se pánové vrátili na scénu v kostýmu Supermana a jako Lois je tentokrát doprovodila všechny Emma Mackey.

Tím prý není definitivně dané, že Mackey postoupila dál, ale na první pohled se zdá, že je favoritkou. Ve spojitosti s Brosnahan se dříve proslýchalo, že by jí mohl snižovat šance její věk (32 let), protože Gunn údajně chce mít postavu o chlup mladší. Pokud Mackey v párovém testu začínala s Davidem Corenswetem, tak to může signalizovat dvě různé věci: Možná má právě on s Emmou nejlepší chemii, ale když ji záhy produkce zkoušela párovat i se zbylými dvěma herci, tak je možné, že nebyl až tak přesvědčivý, jako Clark.

Ze tří herců je David nejmladší, takže pokud to má mít vliv, tak možná má v tomhle směru malé plus. Jisté mínus by pro změnu mohl mít Nicholas Hoult. Toho podle informací The Hollywood Reporteru Gunn a jeho kolegové původně chtěli do role Lexe Luthora, ale sám Hoult chtěl zkusit casting na roli Clarka. Dostal se do užšího výběru, takže zjevně zapůsobil, nicméně kdo ví, třeba jej filmaři podvědomě stále vidí jako Lexe.

Roli by měl dostat ten, kdo dokáže v jedné osobně nejlépe zosobnit kluka z farmy, novináře z velkoměsta a ikonického muže z oceli. Vedle toho je klíčová chemie s Lois Lane. Gunn z kamerových zkoušet sestříhal video prezentaci, kterou pustil komisi složené z čelních představitelů Warner Bros. Discovery, včetně řídícího manažera Davida Zaslava.

Jakmile bude dvojice obsazena, začne hledání Lexe Luthora. Není vyloučeno, že pokud by Hoult nedostl roli Clarka, mohl by se znovu ucházet o úlohu holohlavého záporáka. Mezi dalšími kandidáty jsou Alexander Skarsgard (Boj o moc, Sedmilhářky, Legenda o Tarzanovi, Seveřan) a jeho bratr Bill Skarsgard (To, John Wick 4, Catle Rock). A pozor, vedle ústřední trojky se mají hledat také členové týmu Authority! Ten dostane někdy později samostatný film (podrobnosti zde), avšak postavy se mají poprvé ukázat v Superman: Legacy, a tak je třeba je obsadit. Součástí příběhu Legacy má být skutečnost, že spolu se Supermanem vstupujeme do světa, kde už nadlidé existují.

Natáčení příštího Supermanova filmu má začít příští rok. Proč se představitelé hledají už teď? Potenciálně by Warner mohl chtít obsazení představit na letošním Comic-Conu v San Diegu, který proběhne koncem července (Marvel přehlídku letos vynechá). Studio už hodně dlouho nezaznamenalo s komiksovkami žádnou pořádnou výhru, takže dobré veřejné přijetí nového Supermana by určitě bodlo.

Nový film bude zaměřený na Supermanovu snahu vybalancovat své kryptonské kořeny s pozemskou výchovou. Kal-El je zosobněním pravdy, spravedlnosti a amerického přístupu k životu. Je ztělesněním laskavosti v čase, kdy má svět pocit, že je laskavost staromódní. Je to idealistický kluk z farmy, jehož největší slabinou je, že by nedokázal ublížit živé duši. Snímek bude volně inspirovaný duchem komiksové série All-Star Superman. Scénář napsal a režíruje James Gunn. Datum české premiéry je stanoveno na 10. července 2025.

Titulní foto je ilustrační, Superman v podání Henryho Cavilla

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 7

Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu Superman: Legacy – Hledání nového Clarka Kenta vrcholí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest