How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes

How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes | Fandíme filmu
Mubi
Zobrazit další 3 obrázky
Hlavní cenu si potom odneslo napínavé drama Anatomie pádu, kde je hlavní hrdinka podezřelá z vraždy manžela.

Slovutný festival v Cannes si vybral svůj díl pozornosti, když se na něm objevil kontroverzní Johnny Depp s novinkou Jeanne du Barry nebo premiérami Indiany Jonese a nástroje osudu či posledního filmu Martina Scorseseho, Killers of the Flower Moon.

V hlavní soutěžní kategorii zvítězil snímek Anatomie pádu, v němž se protagonistka Sandra snaží prokázat u soudu, že v zasněžených horách nezpůsobila manželovu smrt. Situaci jí nijak neusnadňuje její komplikovaná povaha. Snímek natočila Justine Triet, v hlavní roli vystupuje Sandra Hüller.

Druhou soutěžní kategorii Un Certain Regard vyhrál snímek How to Have Sex od debutující Molly Manning Walker. Film pojednává o třech mladých Britkách, které odjíždějí po zkouškách na řecké ostrovy, na výlet plný mejdanů a letních lásek. Od několika dní v alkoholickém deliriu si slibují nejlepší prázdniny života, prostředek k udržení svého komplikovaného přátelství a rozptýlení při čekání na výsledky zkoušky, jež definuje jejich dospělé životy. Druhou „zkouškou dospělosti“ se má pro ústřední hrdinku stát první sex. Hledání požitku se však promění v děsivou zkušenost.

Tenhle film sklidil trochu rozporuplná hodnocení, kdy recenzenti na jednu stranu hodnotí kladně ústřední herečky a jemnokresbu, s jakou jsou vyobrazeny vzájemné vztahy hrdinek. Na druhou stranu to vypadá, že film do debaty o dospívání a sexuálním násilí nepřináší nic moc nového a jeho morální poselství mohou vyznívat didakticky a příliš černobíle.

Navzdory nabubřelému prázdnému pozlátku na červeném koberci se každopádně v Cannes podařilo to nejdůležitější, tedy představit do širšího povědomí několik zajímavých snímků, které mohou filmoví nadšenci po zbytek roku vyhlížet i na našich festivalech či lokální kino distribuci.

Podklady a foto: Cannes, Mubi, Le Pacte

Galerie: 4

How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes | Fandíme filmu How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes | Fandíme filmu How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes | Fandíme filmu How to Have Sex: Divoký party výlet s krutým koncem zabodoval v Cannes | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest