Joaquin Phoenix vystoupí v mládeži nepřístupné zakázané romanci dvou mužů

Joaquin Phoenix vystoupí v mládeži nepřístupné zakázané romanci dvou mužů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Na začátku minulého století se láska dvou mužů netolerovala. Představitel Jokera chce drsný příběh zcela obnažit. Doslova.

Herec Joaquin Phoenix je proslulý tím, že jde při natáčení filmů na dřeň. Při natáčení pseudo-dokumentu I'm Still Here se v reálném životě na několik měsíců vtělil na veřejnosti do své postavy. V Mistrovi se rozplynul v úloze výbušného prosťáčka oddaného kultu. Snímek Nikdys nebyl mu dal příležitost ztvárnit násilného vraha. Výkon v Jokerovi asi není třeba představovat a momentálně se diváci mohou těšit na pokračování, případně na Napoleona, jehož Ridley Scott Joaquinovi upravoval na tělo.

Svůj příští, dosud nepojmenovaný snímek Phoenix připravuje s režisérem Toddem Haynesem. Ten v rozhovoru pro magazín IndieWire prozradil, že připravují romanci dvou mužů, která je zasazená do Los Angeles 30. let minulého století. Tedy do doby, kdy museli gayové svou vzájemnou lásku tajit, nebo přinejmenším kvůli ní sklízet ještě daleko drsnější útisk, než jaký je proti LGBTQ+ lidem cílený dnes.

Haynes uvádí, že sám Joaquin trval na tom, že by měl film záměrně posouvat hranice a usilovat o rating NC-17. To je ve Spojených státech ta nejpřísnější známka. Filmy, které ji obdrží, nesmí vidět mládež v kinech za žádných okolností, ani s doprovodem dospělé osoby. Řada kin takové snímky vůbec nechce promítat, nebo přinejmenším propagovat. Přístupnost NC-17 znamená, že ve snímku bude velké množství nahoty, odhalená mužská přirození (dost možná ve ztopořeném stavu), detailní vyobrazení sexu nebo hodně intenzivní násilí. To by mohlo vyplývat z povahy doby, která byla vůči gayům krutá a opravdu nepřátelská.

Phoenix a Haynes jsou spoluautory námětu, společně se scenáristou snímku Jonathanem Raymondem (Noc přichází, První kráva, Mildred Pierceová). Todd Haynes je úspěšný režisér kriticky ceněných snímků jako Sametová extáze, Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, Carol či Dark Waters, popřípadě již zmiňované seriálové Mildred Pierceové. Novinka s Phoenixem se má začít točit zkraje příštího roku.

Titulní foto je ilustrační, Joaquin Phoenix v romanci Ona

Zdroj: IndieWire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest