Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin

Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Příští film od Thorova režiséra se opět odkládá. Fotky ukazují nesplnitelnou fotbalovou misi Michaela Fassbendera.

V letošním roce novozélandský svéráz Taika Waititi nabídl marvelovku Thor: Láska jako hrom. Hned příští rok Taika potěší příznivce svého specifického humoru znovu. Do kin bude uvedena sportovní komedie Next Goal Wins (Další gól rozhodne). Snímek měl být uvedený do kin v dubnu, před pár dny bylo ohlášeno, že se datum premiéry přesouvá na 22. září 2023. Pokud česká a slovenská premiéra budou kopírovat tu světovou, tak se u nás snímku dočkáme ve čtvrtek 21. září.

Film zpracovává skutečný příběh absolutních outsiderů, samojské fotbalové reprezentace. Natáčení bylo dokončené už začátkem roku 2020. Nejprve uvedení oddalovala pandemie, pak skandál Armieho Hammera, jenž měl ve snímku vedlejší roli. Hammerovy scény byly přetočeny s Willem Arnettem. Pak byl zřejmě Waititi zaneprázdněný dokončováním a propagací Thora: Lásky jako hrom, případně natáčením seriálů Vlajka smrti či Time Bandits. Přesun z jara na podzim by mohl naznačovat, že se studio Searchlight Pictures s filmem pokusí promluvit do oscarového zápolení. Waititiho předchozí autorský snímek, Králíček Jojo, si odnesl šest oscarových nominací, přičemž Taika získal cenu za nejlepší adaptovaný scénář.

Níže si můžete prohlédnout dosud zveřejněné fotografie a také přikládáme trailer dokumentu, z něhož celovečerní film vychází.

Snímek vzníká na motiv stejnojmenného britského dokumentu z roku 2014. Next Goal Wins vypráví příběh holandského trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který se pokusí o nemožné. Chce dlouhodobě prohrávající tým fotbalové reprezentace Americké Samoi dovést k vítězství. Dále hrají Elizabeh Moss, Oscar Kightley, David Fane, Beulah Koale, Lehi Falepapalangi, Semu Filipo, Uli Latukefu, Rachel House, Kaimana, Chris Alosio, Rhys Darby, Angus Sampson a Will Arnett. Režíruje Taika Waititi.

Podklady a foto: Searchlight Pictures

Galerie: 5

Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu Next Goal Wins: Nový film Taiky Waititiho míří do kin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest