Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy

Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 12 obrázků
Film je začátkem nové série, která se chce vyhnout událostem z Bayových Transformerů. Je tu řada plakátů.

Po nedávném klipu zveřejnili Transformers: Probuzení monster nový featurette, zaměřený na představení nových postav. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter režisér Steven Caple Jr. řekl, že to je to hlavní, co by byl rád, aby si diváci ze snímku odnesli – aby k postavám přilnuli. Byl by moc rád, aby jeho snímek sloužil jako základ pro další vývoj ságy, takže máme čekat představení spousty elementů, které by mohly v případě úspěchu snímku hrát roli i v budoucnu.

Aktuální snímek přitom prý lze sledovat bez znalosti dalších filmů. Diváci potřebují vědět pouze to, že v roce 1987, kdy se odehrává film Bumblebee, přiletěli Optimus Prime a Bumblebee na Zemi, kde se snaží přečkat do té doby, než se budou moci vrátit na svou rodnou planetu Cybertron. Rise of the Beasts se odehrává o sedm let později podle režisérových slov nijak nezasahuje do toho, co se dělo ve starších filmech Michaela Baye, které startují svou dějovou linku v roce 2006. Caple Jr. dodal, že spolu s tvůrčími kolegy nastolili kurz, který jim dovolí to co se stalo v Bayových filmech „ochránit“.

Mezi fanoušky se dlouhodobě diskutuje o tom, zda je aktuální snímek restart nebo součást kontinuity a podobná vyjádření do celé věci jasno zrovna nevnášejí. Caplova slova můžeme chápat tak, že starší filmy nebudou nijak škrtnuty, ale přinejmenším prozatím se jejich událostem Transformeři v dohledné době pokusí maximálně vyhnout. Buď tím, že se nadále budou zdržovat v minulosti, anebo se dříve či později dočkáme nějakého cestování v čase či výletu mimo Zemi. Bavíme se o sci-fi sérii o mluvících mega robotech, takže fantazii se meze příliš nekladou.

Režisér také odhalil, že si s původním režisérem série Michaelem Bayem pravidelně volal a učil se od něj, jak si poradit s některými konkrétními věcmi (zřejmě technického charakteru). Co si však od něj nevzal, je natahování filmu. Zatímco Michael točil jednotlivé díly delší a delší, kdy se jednou vyšplhal až na dvě hodiny a 45 minut, Capleův snímek zůstává na střízlivé hodině a 57 minutách (bez závěrečných titulků). Odhalený čas také signalizuje, že po údajných sporech o tom, jak bude nakonec film sestříhaný, se snad konečně režisérovi se studiem podařilo dohodnout a my můžeme už jen zvědavě vyčkávat, jak to celé dopadlo.

Pusťte si ukázku a koukněte dolů do galerie, kde je sada nových plakátů.

Transformers: Probuzení monster volně navazují na snímek Bumblebee. Děj je zasazený do roku 1994, kdy je dvojice archeologů z Brooklynu vtažená do pradávného konfliktu mezi třemi frakcemi Transformerů: Maximaly, Predacony a Terrocony. Pro lidské hrdiny začíná velké globální dobrodružství. Snímek je inspirovaný Transformers: Beast Wars, kde na sebe následovníci Autobotů a Decepticonů neberou podobu dopravních prostředků, ale zvířat. Terroconi jsou obvykle zuřivé bestie, které toho příliš nevymyslí, ale rády ničí. Bývají ve službách Decepticonů a jsou schopní se poskládat do ještě větších, kombinovaných strojů.

Snímek režíruje Steven Caple Jr., v hlavních rolích vystupují Anthony Ramos, Dominique Fishbach, Luna Lauren Vélez a Tobe Nwigwe. V rolích Transformerů promlouvají Peter Cullen, Pete Davidson, Liza Koshy, Cristo Fernández, John DiMaggio, Ron Perlman, David Sobolov, Michelle Yeoh, Peter Dinklage, Colman Domingo a Michaela Jaé Rodriguez. Datum české premiéry je stanoveno na 8. června 2023.

Foto: Paramount Pictures

Zdroje: The Hollywood Reporter, Collider

Galerie: 13

Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu Transformers: Probuzení monster – Nová ukázka představuje postavy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest