Rychle a zběsile 10: Ve filmu vystupuje dcera zesnulého Paula Walkera

Rychle a zběsile 10: Ve filmu vystupuje dcera zesnulého Paula Walkera | Fandíme filmu
Universal Pictures
K tomu je tu řádka nových upoutávek, kde můžete v detailu vidět natáčení honiček v Římě, dámské rvačky nebo střetu s vrtulníky na dálnici.

Letos tomu bude smutných deset let od nešťastné smrti Paula Walkera, jenž představoval od přelomu letopočtu Briana O'Connera v sérii Rychle a zběsile. Ironií osudu zemřel při autonehodě. Jeho nedokončený part v Rychle a zběsile 7 byl dotažený za pomoci jeho dvou bratrů a teď se zapojuje další člen rodiny.

Meadow Walker na svém Instagramu odhalila, že má cameo v chystaném Rychle a zběsile 10. Připomněla, že série začala, když jí byl jeden rok, a tak do značné míry vyrůstala na place, kde vedle režisérů koukala na monitoru, co táta zrovna vyrábí. Vina Diesela, Jordanu Brewster, Michelle Rodriguez, Ludacrise a další členy party označuje za svou rodinu. Živí se jako modelka a influencerka a nezdá se, že by momentální cameo mělo signalizovat nějaký start herecké kariéry.

Krom odhalení od Meadow se objevila také hromada nových upoutávek. V první z nich se do sebe pouštějí Letty (Michelle Rodriguez) a Cipher (Charlize Theron). I když do sebe jdou tvrdě a každé druhé střetnutí může na první pohled skončit přelomením páteře nebo alespoň otřesem mozku, zdá se, že si dámy rvačku smluvily. Že by se skutečně Cipher připojila na stranu hrdinů, jak naznačovala jedna starší upoutávka?

Ve druhém videu si Vin Diesel libuje nad natáčením s Helen Mirren v Římě. Tohle video je z celé řádky nejméně zajímavé, nicméně padne v něm jedna zmínka, co si zaslouží pozornost. Magdalene Shaw (Mirren), matka Deckarda (Jason Statham), tu proklamuje, že teď bude z Dominica (Diesel) nejhledanější muž na Zemi…už zase. Pročpak? V posledních letech se zdálo, že za své opakované zachránění světa obdržel nejrůznější milosti, pardony, čisté rejstříky a bůhvíco ještě. Hodil na něj padouch Dante (Jason Momoa) destrukci v ulicích Říma? Nebo je tu ještě nějaká další potíž?

Další video se věnuje natáčení v těsných uličkách italské metropole. Ať už jde o motocyklové nahánění Letty s Dantem nebo ujíždějící ocelovou kouli, filmaři ukazují, jak se snažili do složitých scén zapojit praktické efekty. Doufejme, že to z výsledného filmu bude cítit, protože když si vzpomenete na scénu z Rychle a zběsile 9, kde magnet protáhne auto skrz budovu, tak to také byl v základu praktický efekt, ale přidané digitální trosky scéně dodaly nepěkně umělý look.

Další video ukazuje část hotového produktu a místy to vůbec nevypadá zle. Osobně mám u vyjádření hollywoodských zaměstnanců sklony k cynismu, ale pokud by nakonec skutečně bylo patrné, že se tentokrát praktické efekty používaly víc než posledně, jak se nás snažil režisér Louis Leterrier přesvědčit v rozhovorech, pak by to asi mohlo být jedině ku prospěchu. A pozor, za volantem obrněného vozu se objevuje Little Nobody (Scott Eastwood), postava, jíž jsme potkali naposledy v osmičce.

A nakonec ještě jedna scéna z natáčení, tentokrát z dálnice v Portugalsku, kde se Danteho muži ve vrtulnících snaží harpunami ulovit Toretta v jeho autě. Jak už asi víte z trailerů, moc jim to nejde. Nové video nás znovu bere do zákulisí, kde se můžeme podívat, jak praktické efekty měly pomoci filmařům k tomu, aby se do celkem výrazně digitální scény povedlo dostat maximální možné množství fyzických elementů.

Dom Toretto (Vin Diesel) a jeho rodina během řady misí navzdory všem předpokladům přechytračili a předjeli všechny nepřátele, kteří se jim postavili do cesty. Teď čelí dosud nejnebezpečnějšímu protivníkovi: Ze stínů minulosti se vynořuje děsivá hrozba poháněná krvavou touhou po pomstě. Soupeř odhodlaný rodinu rozbít a zničit všechny a všechno, co kdy Dom miloval.

V roce 2011, ve snímku Rychle a zběsile 5, zneškodnili Dom a jeho parta nebezpečného brazilského drogového bosse Hernana Reyese. Na mostě v Riu De Janeiru svrhli jeho impérium. Tehdy však netušili, že Reysův syn Dante (Jason Momoa) to všechno viděl a posledních dvanáct let strávil vymýšlením dokonalé pomsty.

Danteho plán rozhází Torettovu rodinu po celé zeměkouli. Od Los Angeles, přes římské katakomby, Brazílii, Londýn a Portugalsko až po Antarktidu. Vzniknou nová spojenectví a znovu se vynoří staří nepřátelé. Vše se však změní v momentě, kdy Dom zjistí, že hlavním cílem Danteho pomsty je jeho osmiletý syn (Leo Abelo Perry).

Ve známých rolích se z předchozích filmů vracejí také Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, Helen Mirren a Charlize Theron. Ty nově doplňují: Brie Larson jako Tess, agentka Agentury, která jedná na vlastní pěst. Alan Richtson jako Aimes, nový šéf Agentury, který nemá pro Domovu partu stejné pochopení jako jeho předchůdce, Pan Nikdo. Daniela Melchior jako brazilská pouliční závodnice se silnou vazbou na Domovu minulost. A Rita Moreno jako babička Toretto.

Režíruje Louis Leterrier. Datum premiéry je ohlášené na 18. května 2023.

Podklady a foto: Universal Studios

Zdroje: Meadow Walker

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest