Street Fighter: Mlátička našla režiséry a může do výroby

Street Fighter: Mlátička našla režiséry a může do výroby | Fandíme filmu
Capcom
Legendární videohru přivedou na plátna nastupující talenti.

Začátkem měsíce bylo oznámeno, že studio Legendary získalo práva na zfilmování klasické videoherní série Street Fighter, jež hráčům nabízí typické duely rozmanitých bojovníků. Už teď studio stihlo angažovat režiséry pro první film, takže je patrné, že s výrobou nebude nijak otálet a fanoušci chvatů a hmatů vyrazí do kin snad už v nejbližších dvou letech.

Příležitost dostali Danny a Michael Philippouovi. Dvojice dlouho točila rozmanitá videa pro svůj Youtube kanál a nakonec natočila celovečerní horor Talk to Me, který provázejí veskrze pochvalné ohlasy. Právě na základě snímku se o pány začal zajímat Hollywood. Údajně měli nabídku natočit něco pro DC Universe, ale raději si vybrali Street Fightera. Zatím nevíme, jak pánové film pojmou. Scenárista se hledá.

Street Fighter oblažuje herní automaty, konzole i PCčka už od roku 1987. Vznikly desítky nejrůznějších pokračování a mutací, pro prakticky všechny myslitelné herní systémy. Podle Wikipedie se prodalo do dnešního dne zhruba 50 milionů kopií. Klasickou mlátičku si hráči snadno zapamatovali díky komiksové grafice, nejrůznějším kombům a distinktivním bojovníkům. Street Fighter jednu velkofilmovou adaptaci dostal už v roce 1994. V hlavní roli vystupoval tehdy hvězdný Jean-Claude Van Damme, na svoji dobu byl snímek celkem nákladný a v kinech si nevedl úplně mizerně. Kritiky však byly zdrcující a žádné přímé pokračování nikdy nevzniklo. Značka se dočkala ještě několika laciných béčkových filmů nebo seriálových zpracování, ale už nikdy nešlo o titul, který by se mohl chlubit širší diváckou pozorností.

Titulní foto je ilustrační, z chystané videohry Street Fighter 6

Zdroje: Daniel Richtman, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest