Street Fighter: Bojová videohra dostane nové filmové zpracování

Street Fighter: Bojová videohra dostane nové filmové zpracování | Fandíme filmu
Universal Pictures
Pořádně si protáhněte prsty, v kině budeme mačkat ta nejhustší bojová komba.

Legendární bojová videohra Street Fighter oblažuje herní automaty, konzole i PCčka už od roku 1987. Vznikly desítky nejrůznějších pokračování a mutací, pro prakticky všechny myslitelné herní systémy. Podle Wikipedie se prodalo do dnešního dne zhruba 50 milionů kopií. Klasickou mlátičku si hráči snadno zapamatovali díky komiksové grafice, nejrůznějším kombům a distinktivním bojovníkům.

Aktuálně se společnost Capcom domluvila se studiem Legendary, které získalo práva na hrané celovečerní filmy a všemožná televizní zpracování. Už teď má být ve vývoji první celovečerák a společnost Capcom se bude na všech chystaných projektech kreativně podílet. Zatím nevíme, kdy bychom se snímku nebo čehokoliv dalšího mohli dočkat.

Street Fighter už v roce 1994 jednu velkofilmovou adaptaci dostal. V hlavní roli vystupoval tehdy hvězdný Jean-Claude Van Damme, na svoji dobu byl snímek celkem nákladný a v kinech si nevedl úplně mizerně. Kritiky však byly zdrcující a žádné přímé pokračování nikdy nevzniklo. Značka se dočkala ještě několika laciných béčkových filmů nebo seriálových zpracování, ale už nikdy nešlo o titul, který by se mohl chlubit širší diváckou pozorností.

Nedávno slavil úspěch nový Mortal Kombat, aktuálně se předpokládá, že velký hit bude z filmového Maria, Hollywood je tak zřejmě naladěný k tomu, aby to se slavnými herními značkami znovu začal pořádně zkoušet.

Titulní foto: Street Fighter z roku 1994

Zdroj: The Hollywood Reporter

Street Fighter - Poslední boj

22.12.1994 | USA, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest