Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel

Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Tvůrci také odhalili, jak celý snímek začne, proč v něm chybí Johnny Cage a zda zazní ikonická skladba.

Za pár týdnů je tady premiéra bojovky Mortal Kombat a proto není divu, že nové upoutávky přibývají jako na běžícím pásu. Jde sice o krátké televizní spoty, které udržují povědomí, že turnaj na život a na smrt se blíží. Věřím ale, že nás čeká alespoň ještě jeden plnohodnotný trailer. Všechny dosavadní upoutávky když tak najdete níže a v galerii na vás čekají dva nové plakáty. Každopádně od poslední zprávy se stihla objevit další řada novinek, tak to nebudeme zdržovat a jdeme rovnou na ně.

Několik novinářů vidělo prvních třináct minut filmu, my si zatím musíme vystačit s jejich popisem, takže pokud se nechcete připravit o překvapení, přeskočte na pátý odstavec. Prolog je prý natočen v duchu slavného japonského režiséra Akiry Kurosawy a připravuje půdu pro hlavní spor mezi Hanzem Hasashim/Scorpionem a Bi-Hanem/Sub-Zerem, jenž je od první chvíle vylíčený jako jeden ze záporáků. Začátek se odehrává ve feudálním Japonsku roku 1617, kde jako první uvidíme Hanzův domov, který na pohled působí jako klidné a tiché místo. Hanzo v něm pokojně žije se svou ženou, synem a čerstvě narozenou dcerou.

Warner Bros.
Hiroyuki Sanada jako Hanzo Hasashi

Pohoda končí ve chvíli, kdy Hanzo odchází pro vodu k nedalekému potoku. Na jejich dům následně zaútočí Bi-Han s klanem Lin Kuei a Hanzův syn opatrně ukrývá plačící sestru pod podlahu. Bi-Han se jich ptá, kde je Hanzo a při tom demonstruje své nadpřirozené schopnosti. Křik rozléhající se lesem Hanza okamžitě přiměje vydat se zpátky za rodinou a cestou brutálně vyřídí několik Bi-Hanových ninjů. Jakmile se Hanzo vrátí, uvidí svou milou Harumi a syna Satoshiho zcela pokryté ledem a mrtvé. Další ninjové se pustí do boje s Hanzem a dojde i na zápas s Bi-Hanem.

Podle jednoho z novinářů je bojová scéna skvěle natočená a má parádní choreografii. Obě postavy mezi sebou vedou dialog, který narušuje jazyková bariéra. Zatímco Hanzo mluví japonsky, Bi-Han trousí slova v čínštině. Přes smrtící Bi-Hanův úder se Hanzo zoufale snaží dostat ke své bezbranné dceři, což se mu nakonec nepovede. Jeho tělo pohltí plameny a rozpadne se na prach. Pak na zemi dopadnou blesky předcházející příchodu Raidena, jenž dítě odnáší pryč. Poslední člen rodiny Hasashi je tedy zachráněn. To by mohlo nahrávat teorii, že Cole Young je pokrevně s Hanzem vážně spřízněný. Jeho rod se podařilo udržet až do současnosti a Hanzo je Coleův předek. Že je mezi Colem a Scorpionem přece jen nějaká spojitost, poodhalily nové Funko figurky (viz galerie), kde obě postavičky vypadají totožně.

Warner Bros.
Videoherní film Mortal Kombat (2021) - Scorpion

Třináctiminutový úvod podle režiséra Simona McQuoida má ukázat nádherné filmové povýšení ztvárnění brutality a síly toho, čím Mortal Kombat je. Cílem tvůrců prý bylo udělat nejlepší bojový film, jaký byl kdy natočen. To posoudíme, až ho uvidíme, ze sestříhaného traileru se to dá poznat těžko. Každopádně se máme připravit na to, že co postava, to odlišný bojový styl. Díky tomu je tak každá akční scéna úplně jiná než ta předchozí. Bojová choreografie má být velmi intenzivní a prováděná v reálném prostředí.

Zelenému pozadí se filmaři vyhýbali jako čert kříži a údajně ani osvědčená metoda létání na drátech nebyla použita. Na rozdíl od filmové krve, která je skutečná, bylo přece jen nutné v některých situacích přizvat na pomoc počítače. Třeba takový čtyřruký Goro se kompletně zrodil z jedniček a nul, není to loutka, jakou jsme viděli v prvním Mortal Kombat. Jeho vytvoření stálo hodně peněz a stejně jako u ostatních postav, i pro Gora filmaři museli vymyslet rozumný důvod, proč je ve filmu.

Warner Bros.
Videoherní film Mortal Kombat (2021) - Goro a Cole Young

Naopak kdo ve filmu překvapivě není, je Johnny Cage, což hodně fanoušků zamrzelo. Cage patří k nejoblíbenějším a nejstarším postavám z videoherní série a k jeho absenci se vyjádřil producent Todd Garner. Podle něj začlenění Cage do snímku by bylo těžké, jelikož je prý velká osobnost, která potřebuje velký prostor. Film si má stejně jako předloha zachovat asijský nádech a hned od začátku producentovi nebylo příjemné, že do vůdčí role obsadí bělocha.

Prostě mi to přišlo hollywoodské, což je divné, protože Johnny je v předloze herec, což mi také připadalo divné,“ uvádí Garner důvod Cageovy nepřítomnosti. Dále také dodal, že Johnny je sice zábavný, ale také je velký sobec a darebák, což prý sedí i na postavu Kana. Ve filmu by tak byly zbytečně dvě podobné postavy, které soutěží o to, kdo je vtipnější a kdo má větší ego. To ale neznamená, že se s postavou Cage nepočítá do budoucna. Je tu možnost, že se představí v potitulkové scéně a když ne tam, tak v pokračování určitě, jak tvrdí Garner.

Warner Bros.
Videoherní film Mortal Kombat (2021)

Mortal Kombat má odstartovat celou sérii, ale v budování universa podle Garnera nepřispějí jenom filmy, ale také televizní projekty, které dají mnohem větší prostor jednotlivým postavám jako jsme například viděli v minisérii WandaVision od Marvelu. Jedna z jejich sérií by se prý klidně mohla zaměřit na Liu Kanga a Kung Laa a mít dohromady devět hodin. Mortal Kombat je za svou dlouhou existenci na zdrojový materiál bohatý, takže tvůrci mají z čeho čerpat. Inspiraci Marvelem Garner otevřeně přiznává a doufá, že se jim také časem podaří udělat propojený svět, jako se to podařilo Kevinu Feigemu. No uvidíme, jestli se to Garnerovi a spol. poštěstí. Už tu bylo pár odvážlivců, co se snažili o to samé a výsledek nedopadl podle představ. Nejdůležitější teď bude, jak si film povede finačně.

O hudbu se postaral skladatel Benjamin Wallfisch, který má za sebou práci na Hellboyovi z roku 2019, obou dílech To nebo spolupracoval s Hansem Zimmerem na Blade Runnerovi 2049. Nicméně, jak to bude s ikonickou skladbou Techno Syndrome, která se neodlučitelně váže k prvnímu Mortal Kombat z roku 1995? Zazní i v novém filmu? Podle McQuoida ano, ale v upravenější verzi.

Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Cole má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu. Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej zavede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Datum premiéry je v tuto chvíli v Česku stanoveno na 15. 4., na Slovensku na 8. 4. Termíny platí, pokud to pandemická situace v kinech dovolí.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Bloody Disgusting 1 a 2, Screen Rant 1 a 2

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 6

Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu Mortal Kombat slibuje nejlepší bojové scény historie a chystá univerzum ala Marvel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest