Fantastická čtyřka mění scenáristu. Mění se i celý styl filmu?

Fantastická čtyřka mění scenáristu. Mění se i celý styl filmu? | Fandíme filmu
Marvel Studios
Vedle toho jsou tu poslední podrobnosti o tom, jak to vypadá s castingem.

Nejsou to ani dva dny od chvíle, co jsme psali o tom, že Thunderbolts mění scenáristu. Teď se najednou dozvídáme, že se přepisování dočkala také Fantastická čtyřka. Tu nejprve psali Jeff Kaplan a Ian Springer, teď po nich štafetu přebírá Josh Friedman. Ten je podepsaný pod Válku světů Stevena Spielberga, Terminátora: Příběh Sáry Connorové, Terminátora: Temný osud, Nadace, Ledovou nadaci či Avatara: The Way of Water. Nevíme, zda Friedman naváže na práci Kaplana a Springera, nebo začne úplně od nuly. Magazín The Hollywood Reporter, který zprávu jako první přinesl nicméně spekuluje o tom, že změna scenáristy může potenciálně signalizovat změnu stylu – zatímco Jeff s Ianem se specializují na komedie, Josh dlouhodobě píše spíš vážnější sci-fi.

Režisér Matt Shakman magazínu Collider řekl, že začne točit začátkem příštího roku, takže by mělo být dost času scénář dotáhnout k dokonalosti. Shakman také dodal, že jakékoliv zvěsti o castingu jsou skutečně jen zvěsti. Režisér se zatím věnuje primárně novému seriálu ze světa Godzilly a casting Fantastické čtyřky je teprve v začátcích.

Nejrůznějších drbů o tom, kdo by si mohl zahrát Reeda Richardse, Sue Storm, Johnnyho Storma a Bena Grimma už tu byl celá řada. Už jsme psali o tom, že se ve spojitosti se „Čtyřkou“ šuškalo o Adamu Driverovi, Ryanu Goslingovi, Devu Patelovi, Diegu Lunovi či Austinu Butlerovi. Od té doby se ale objevily další zvěsti o tom, jak by se mohl casting vyvíjet.

Pokud jde o konkrétní jména, do drbů se dostal Penn Badgley (You), který následně v rozhovoru popíral, že by kdy s Marvelem jednal, ale podle některých při tom nepůsobil úplně přesvědčivě... Následně se také podařilo vyfotit Milu Kunis na obědě s režisérem, načež se samozřejmě hned rozeběhly spekulace o tom, že je Mila přinejmenším možnou kandidátkou pro roli Sue Storm.

Podle Justina Krolla ze serveru Deadline má být postava Sue pro casting klíčová. Má být obsazena jako první a následně se ostatní herci doplní podle toho, jakou budou mít s herečkou chemii. Což asi dává smysl, vzhledem k tomu, že je Sue sestrou Johnnyho a v komiksech obvykle Reedovou partnerkou. Podle filmového reportéra Jeffa Sneidera Marvel chce obsadit do rolí Sue a Reeda maličko starší herce, protože postavy už by údajně mohly mít ve filmu společného potomka.

To jsou nicméně všechno zatím jen zvěsti. Zatím si musíme vystačit s režisérovým výrokem, že až bude co oficiálně oznamovat, hned se o tom dozvíme.

Fantastická čtyřka je první superhrdinský příběh, který vznikl v roce 1961 pod nově zavedenou značkou Marvel Comics. Autory postav jsou scenárista Stan Lee a výtvarník Jack Kirby. Hrdinové jsou tradičně vykreslováni jako dysfunkční, ale milující rodinná jednotka. Během vesmírné mise je čtveřice ozářená kosickými paprsky, které jí dávají nadlidské síly. Z Reeda Richardse se stává Mister Fantastic s natahovacím tělem. Sue Storm, Reedova manželka, je známá jako Invisible Woman a dokáže se zneviditelnit. Její mladší bratr Johnny Storm si říká Human Torch a umí na povel vzplanout. Čtveřici uzavírá Ben Grimm, Reedův blízký přítel a spolužák, který se natrvalo změnil v kamenné monstrum a říká si The Thing. Dobrodružství Fantastické čtyřky se hodně točí kolem vědeckých probémů a jejími tradičními záporáky jsou Doctor Doom, Galactus a Annihilus. Pro film byla skupinka zpracována celkem třikrát, v roce 1994, v letech 2005 a 2007 a v roce 2015. Ani jeden z filmů neměl dobré recenze a dosud se nepodařilo ze značky udělat hit. Režíruje Matt Shakman, scénář píší Jeff Kaplan a Ian Springer. Datum premiéry je stanoveno na 13. února 2025.

Titulní foto je ilustrační, Mr. Fantastic z alternativní reality ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

Zdroje: The Hollywood Reporter, Collider, Escarlate Garota, Justin Kroll, Josh Horowitz, Jeff Sneider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest