CCXP 2022: Připravte se na příval novinek ze světa komiksů a fantastiky

CCXP 2022: Připravte se na příval novinek ze světa komiksů a fantastiky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Na dalším velkém „Comic-Conu“ chystají prezentace Marvel, Star Wars či Zaklínač.

V termínu od 1. do 4. prosince proběhne již tradiční fanouškovská akce CCXP (Comic-Con eXPerienece). Setkání fanoušků komiksů a fantastiky se pořádá v brazilském Sao Paolu od roku 2014 a jde o jednu z největších akcí svého druhu na světě, když se na posledním ročníku před začátkem pandemie sešlo zhruba 280 tisíc návštěvníků. Co je podstatné pro nás, jde také o akci s jedním z nejsilnějších zastoupení velkých hollywoodských studií, tudíž každoročně můžeme doufat v pořádnou porci žhavých novinek.

Na základě toho, co festival stačil oficiálně oznámit, se můžeme těšit na následující:

Ve čtvrtek 1. prosince bude úřadovat Disney. Producent Jon Landau bude prezentovat novinky pro Avatara: The Way of Water, který tou dobou už bude mít skutečně jen pár dní do premiéry. Pixar představí svou novinku pro příští rok nazvanou Mezi živly (Elementals). Lucasfilm přijede se třetí řadou Mandaloriana a Indianou Jonesem 5. Tak třeba se konečně dočkáme oficiálního zveřejnění prvního traileru nebo alespoň názvu filmu. A Kevin Feige přiveze prezentaci Marvel Studios. Ta se jednoznačně bude soustředit na Ant-Mana a Wasp: Quantumanii a Strážce Galaxie 3. Šušká se, že by se mohly představit i další projekty, ale potvrzené to rozhodně není. Neměli bychom rozhodně čekat žádná oznámení ke Spider-Manovi. Toho má v dikci studio Sony, které se dle všech dostupných informací CCXP neúčastní.

Druhým nabitým dnem je z diváckého pohledu sobota 3. prosince. Keanu Reeves přiveze Johna Wicka 4 a komiks BRZRKR, podle něhož se chystá celovečerní film. Panel má Amazon Prime Video. Ten přiveze Pána prstenů: Prsteny Moci, Jacka Ryana, Médium a Kolo času. Netflix má pro fanoušky panely ke Hře na oliheň, Wednesday, Rekrutovi, Sandmanovi a především k Zaklínači: Pokrevnímu poutu. A HBO Max přiváží Rod draka, Ricka a Mortyho a především očekávaný seriál The Last of Us, natáčený na motivy videoherního hitu. Dříve se objevovaly zvěsti, že na CCXP bude mít svůj panel také studio Warner Bros., ale nic z oficiálních zdrojů tomu nenasvědčuje. Warner bude zastupovat již zmiňované HBO a také videohera Hogwarts Legacy. Pokud třetího pořád ještě nebudete mít dost, na akci vystoupí také Katherine McNamara, známá z The Flashe, Shadowhunters nebo aktuálně z Walkera.

Neděle 4. prosince patří Paramountu. Ten představí svůj chystaný fantasy snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, jehož premiéra se před časem posunula na 6. dubna. Ten samý den se divákům představí také Teen Wolf: The Movie a Wolf Pack, čili seriálový spin-off ze stejného univerza. Zatím v neznámých termínech budou na CCXP prezentováni také Kocour v botách: Poslední přání a vystoupí též Alexander Ludwig, jehož můžete znát třebas z Vikingů.

Není vyloučeno, že se objeví ještě nějaká překvapení, každopádně vás budeme o všem zajímavém, co se na CCXP šustne informovat. V Sao Paulu je o čtyři hodiny méně než v Česku, takže většinu zpráv u nás můžete očekávat od 2. do 5. prosince.

Titulní foto: Ant-Man a Wasp: Quantumania

Zdroje: CCXP I, II, Omelete

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest