Rocky IV: Proč Stallone obsadil Dolpha Lundgrena

Rocky IV: Proč Stallone obsadil Dolpha Lundgrena | Fandíme filmu
MGM
Co ho zaujalo na švédském čahounovi?

Do kin konečně 22. listopadu dorazil druhý Creed a podle recenzí to není taková pecka jako jednička, ale rozhodně nic, co by dělalo sérii ostudu. 

Jak asi víte, ve filmu můžeme vidět také bývalého sovětského šampióna Ivana Draga v podání Dolpha Lundgrena. Drago se nám představil už ve filmu Rocky IV, kde posloužil jako ústřední záporák a asi nebudu daleko od pravdy, když prohlásím, že je to jedna z nejvýraznějších rolí Lundgrenovy dosavadní kariéry. 

A pokud vás zajímá, proč hlavní hvězda a duchovní otec série Rocky Sylvestar Stallone vsadil zrovna na Lundgrena, který v dané době nebyl až tak proslulý, tady je jeho odpověď:

"...řekl jsem, 'Všichni ho budou nenávidět, protože je bezchybný. Má 1,98 metru a žádné chyby, žádné slabiny.' Prohlásil jsem, 'Tohle je zajímavé, protože Rocky je jeho opak. Má spoustu chyb. On je odkazem minulosti a ty jsi ukázkou budoucnosti. A my oba umíme bojovat a oba máme styly, které jsou v dokonalém kontrastu.' Proto si myslím, že to vyšlo..."

Vyšlo, Ivan Drago je opravdu zapamatovatelnou postavou a Dolph byl pro tuhle roli ideální, takže je fajn, že si ji zopakoval. A tentokrát už nebyl Drago jen čistokrevným záporákem, ale jde o více komplexní postavu, což je jen a jen dobře.

Zdroj: CB

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest