Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně)

Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Třetí film měl sloužit jako nečekané vyvrcholení celé série. Které překvapivé nápady měl Sylvester Stallone původně v plánu? 

Když v roce 1976 vyšel první Rocky, šlo o nečekaný oscarový hit, který si vedl skvěle u kritiků, diváků a Sylvesteru Stalloneovi navždy změnil život. Velmi pozitivně byl přijat i druhý film z roku 1979, načež zanedlouho po premiéře začal Stallone plánovat trojku, která měla Rockyho ságu uzavřít. Třetí díl se oproti předchozím dvěma filmům tak jako tak liší především svým zpracováním a pojetím, nicméně dle původního plánu měl být Rocky III ještě mnohem odlišnější. O svých prvotních plánech pro zdánlivě posledního Rockyho promluvil Stallone ještě v roce 1979 během rozhovoru s dnes již zesnulým filmovým kritikem Rogerem Ebertem.

První část původního scénáře se zas tak moc lišit neměla. Rocky se nechal poněkud "zcivilizovat" a měl být vyprovokován k souboji s hladovým rváčem z ulice. Zároveň zde měl přijít o svého trenéra Mickeyho (Burgess Meredith), načež se obrátil on sám na Apolla Creeda (Carl Weathers), aby jej trénoval. Jeden z větších rozdílů v této části tkvěl v tom, že Rocky měl být na jedno oko slepý, což by vypjatý boxérský souboj ještě více zdramatizovalo.

Až na pár menších rozdílů tedy žádná velká divočina. V druhé polovině se měl ale děj snímku vyvinout velice překvapivým směrem. Rocky měl totiž trénovat v Římě v Itálii. Měl vybíhat tamější známé Španělské schody a finální souboj měl být zasazen přímo do samotného Kolosea. Stallone tím chtěl původně docílit toho, že by takto velký bojovník vyhrál svůj poslední souboj tam, kde v dávných dobách válčili a vítězili ti nejlepší z nejlepších.

Ono zasazení do Říma mělo mít i symbolický přesah, vždyť Rocky (stejně jako samotný Stallone) má italské kořeny, viz přezdívka Italský hřebec. Rocky se měl tedy v závěrečném třetím filmu dostat do země svých předků a kruh se mohl tímto způsobem uzavřít. A to nebylo všechno. V prvních dvou dílech jsme mohli zároveň vidět, že Rocky je věřící, přičemž tento výrazný aspekt chtěl Stallone zdůraznit tím, že by se Rocky setkal v Římě se samotným papežem!

Pokud jste ale Rockyho III viděli, tak víte, že k žádným z těchto návrhů pro druhou polovinu filmu nakonec nedošlo. Rocky trénoval v Los Angeles v místech, kde kdysi trénoval Apollo (jeho nový trenér) a samotný film se ani zdaleka nestal posledním filmem v Rockyho sérii. Co si o původním konceptu myslíte vy? Je podle vás dobře, že Stallone nakonec zasazení snímku zcela změnil, protože původní plán byl až moc přehnaný? Nebo měl přeci jen něco do sebe? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: slashfilm.com

Rocky III

28.05.1982 | USA
Drama
Info o filmu

Galerie: 5

Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu Rocky III měl původně vypadat úplně jinak (a šíleně) | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest