Jan Žižka prohrál v kinech další bitvu s Avatarem, ale proti novinkám se drží

Jan Žižka prohrál v kinech další bitvu s Avatarem, ale proti novinkám se drží | Fandíme filmu
Bioscop
Novinky v českých sálech netáhnou, lidi pořád chodí na Mimoně a na starší filmy.

Pokračuje náš seriál, v němž sledujeme cestu nejdražšího filmu české historie po kinech. Úspěch či neúspěch Jana Žižky bude do budoucna rozhodovat o tom, zda se podobně ambiciózních projektů někdy v dohlednu u nás opět dočkáme, anebo si budeme muset nechat zajít chuť.

Minulý týden jsme hovořili o tom, že ačkoliv situace snímku není úplně růžová, určitou naději mu dává skutečnost, že divácký zájem klesá v českých kinech relativně pomalu. A to se potvrdilo i po posledním víkendu. Nasazené novinky Trojúhelník smutku, Tři tisíce let touhy, Světlonoc a Paní Harrisová jede do Paříže neměly šanci promluvit do pořadí na předních příčkách.

Nejlépe si vedl Trojúhelník smutku, když na něj o víkendu přišlo necelých sedm tisíc diváků a stačilo to těsně na šesté místo víkendového žebříčku návštěvnosti. Artový hit Rubena Östlunda nicméně neměl šanci vůči Mimoňům 2, kteří se na vysokých příčkách drží už 15 týdnů. V poměrně velké míře se chodí stále také na novinky minulého víkendu – na českou komedii Spolu a horor Úsměv.

O první dvě místa si to opět rozdali Jan Žižka s obnovenou premiérou Avatara. Po minulém týdnu si prohodili místa a prvenství znovu uzmul Avatar. Minimálně tedy co se týče utržených korun, které česká Unie filmových distributorů bere při sestavování žebříčku jako rozhodující faktor. Za vyšší tržby při menším počtu diváků film zřejmě vděčí promítání ve 3D kinech. Jan Žižka na první místo žebříčku nedosáhl jen o pár tisícovek, když za víkend utržil necelé dva miliony korun. Přišlo na něj 11 535 diváků.

Jak to vypadá v úhrnu? Do neděle v českých kinech Jan Žižka prodal celkem 295 155 vstupenek, za úhrnnou částku přesahující 48 milionů korun. Na Slovensku už film vypadl z top dvacítky. Podle posledních dostupných informací Žižka u našich východních sousedů v úhrnu utržil asi 2,2 milionu českých korun. Z dalších regionů žádné zásadní aktualizace nemáme. Pro tenhle moment tak o Janu Žižkovi můžeme říci, že celosvětově utržil něco přes 86 milionů korun českých. Možná to nakonec dotáhne někam ke stovce, pak už budou příjmy odvislé především od přehrávání na domácím videu.

Foto: Bioscop

Zdroj: UFD

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest