Studio Warner naváže užší spolupráci s režisérem The Batmana

Studio Warner naváže užší spolupráci s režisérem The Batmana | Fandíme filmu
Warner Bros.
Svět Netopýřího muže v podání Roberta Pattinsona se může v poklidu rozrůstat dál.

V posledních týdnech se hodně řeší, jak nekompromisně nové vedení studia Warner Bros. zachází s některými projekty vedení předchozího. Nejvíc to bylo vidět na zrušení prakticky dokončené Batgirl a dotklo se to i dalších DC projektů. Naposledy jsme se dozvěděli, že HBO Max nebude chtít nabízet animovaný seriál Batman: Caped Crusader, na kterém se podílejí J.J. Abrams, Bruce Timm (autor oblíbeného animovaného seriálu o Batmanovi z let 1992-1995) a Matt Reeves.

Reeves je autorem letošního snímku The Batman a někteří fanoušci tak mohli pojmout obavu o chystané pokračování a plánované seriálové spin-offy. Ostatně, nový šéf společnosti Warner Bros Discovery David Zaslav v minulosti hovořil o tom, že by byl rád, aby byly všechny DC projekty provázané, podobně jako je to u Marvelu.

Za jeho vlády nicméně byl odsouhlasený Joker 2 a Reevesův The Batman a jeho svět budou samostatně pokračovat také. Warner podepsal s Mattem a jeho produkční společností 6th & Idaho několikaletou smlouvu o spolupráci – tzv. „first look deal“. To znamená, že kdykoliv Reeves jako autor či producent připraví libovolný nový projekt, Warner jej dostane nabídnutý jako první. Jedině tehdy, pokud by o něj studio neprojevilo patřičný zájem, může Reeves nabídnout projekt také konkurenci.

O podepsání dohody informoval jako první server Deadline, který doplňuje, že Reeves vůbec prvním člověkem, s nímž nové vedení Warneru podobnou smlouvu podepsalo. Dohoda platí jak pro filmové, tak pro televizní projekty. A to hrané i animované. Dosud měl Reeves podobnou smlouvu s Netflixem, ale vzhledem k tomu, kolik času tráví u Warneru kvůli The Batmanovi dávalo smysl, aby tam přesunul všechny svoje projekty.

Společně s Mattsonem Tomlinem Reeves momentálně začíná připravovat scénář pro pokračování The Batmana a v plném proudu jsou také přípravy seriálu o záporákovi Penguinovi, jehož znovu ztvární Colin Farrell. Seriál pro HBO Max je momentálně ve fázi příprav, avšak samotné natáčení se rychle blíží. Stále také nelze vyloučit, že vznikne ještě jeden seriál, zaměřený na padouchy zavřené v arkhamském ústavu. Tento projekt se vyvinul z nakonec zavrženého seriálu o gothamsé policii.

Foto je ilustrační - The Batman

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest