Captain America: New World Order – Nový světový řád ve světě superhrdinů

Captain America: New World Order – Nový světový řád ve světě superhrdinů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Comic-Con odhalil název a datum premiéry pro Captaina Ameriku 4. Co můžeme od filmu čekat?

Už krátce po skončení minisérie The Falcon and the Winter Soldier bylo odhaleno, že Sam Wilson (Anthony Mackie) bude hlavním hrdinou dalšího celovečerního Captaina Ameriky. Zároveň bylo potvrzeno, že scénář snímku píší Malcolm Spellman a Dalan Musson, spoluautoři The Falcon and the Winter Soldier. Letos jsme se ještě dozvěděli, že film zrežíruje Julius Onah, ale tím informace končily.

O něco málo sdílnější byl letošní Comic-Con v San Diegu, kde Marvel odhalil, že snímek uvidíme 2. května 2024 v našich kinech, a že se bude jmenovat Captain America: New World Order, tedy Captain America: Nový světový řád. Jde z názvu něco dalšího vyčíst?

Zajímavé je, že právě takhle byla pojmenovaná první epizoda minisérie The Falcon and the Winter Soldier. Možná jde o naprostou náhodu, ale stejně tak nelze vyloučit, že tahle shoda má ještě jednou podtrhovat skutečnost, že štít s hvězdou teď nosí Sam Wilson. V reálném světě se pojmem New World Order označuje konspirační teorie, jež tvrdí, že existuje zákulisní spiknutí mocných, kteří se potají pokoušejí totalitně opanovat celý svět.

V komiksech pod názvem New World Order vystupuje tajná organizace vedená Kapitánovým ústředním protivníkem, Red Skullem, která se taktéž snaží ovládnout svět. Je pravda, že v komiksech proti uskupení vystupuje nejprve Hulk a pak i tým Avengers, ale Marvel si ve filmovém prostředí komiksy často upravuje k obrazu svému, takže i kdyby se chystaný snímek prakticky ve všech dalších detailech oproti komiksům lišil, tak by asi nebylo velkým překvapením, pokud by v něm skutečně vystupovala nějaká tajná organizace.

Pokud půjdeme čistě po významu názvu, tak může odkazovat k tomu, že úlohu Captaina Ameriky převzal někdo nový, popřípadě, že se po Thanosově lusknutí dál mění geopolitické uspořádání Země. Téma bylo nakousnuté už v minisérii The Falcon and the Winter Soldier a vypadalo to, že scenárista Malcolm Spellman měl primárně zájem právě o společenské a politické otázky.

Když si na závěr trochu zaspekulujeme, tak si nejde nevzpomenout na zprávu, že Chrisem Evansem jednal s Marvelem o tom, aby se vrátil minimálně v jednom projektu. Když jsme jej neviděli v The Falcon and the Winter Soldier, tak se snímek Captain America: New World Order jeví jako ideální příležitost pro jeho návrat. Už z ekonomického pohledu by asi bylo pro Marvel jedině výhodné, pokud by ve filmu nevystupoval v popředí pouze Anthony Mackie (který není prověřený, jako kasovní tahák), ale i starý dobrý Evans, jehož si fanoušci Marvelu během let zamilovali.

Evans by se mohl vrátit zkrátka jako starý Steve Rogers, který by veškeré dění glosoval jako mentor z povzdálí. V komiksech nicméně jednou z nejvýraznějších (a zároveň nejkontroverznějších) dějových linek posledních let bylo tzv. „Secret Empire“. V něm se z Rogerse vyloupne agent Hydry, který se postaví do čela pokusu o ovládnutí světa. Shodou okolností příběh v komiksech začíná krátce poté, co Steve zestárl a předal Samovi svůj štít. Chris Evans často mluví v rozhovorech o tom, že pokud by se měl vrátit k Marvelu, musel by dostat opravdu zajímavý scénář. Zároveň se odmítá vrátit jako Captain Amerika jako takový, tahle role teď podle Evans prostě patří Anthonymu Mackiemu. Zdálo se, že ve snímku The Gray Man si Evans zápornou roli užívá, tak třeba by jej podobnou příležitostí šlo nalákat i zpátky k Marvelu.

Jak by se mohl stát z Rogerse záporák? Momentálně se potýkáme s mnohovesmírem, takže by asi bylo možné přivést alternativní verzi postavy z některé z paralelních dimenzí. Anebo když už byla řeč o Red Skullovi, tak ten se v komiksech poměrně často vrací na scénu. V sérii od Eda Brubakera (kterou se dosavadní Marvel filmy hodně inspirovaly) dokáže Skullovo vědomí přeskakovat na další jedince a v jeden moment se dokonce pokusí uchvátit Captaina Ameriku. Mohlo by zlo v Rogersovi vyklíčit právě z nějakého kontaktu s Red Skullem? Po událostech Avengers: Endgame se s ním Steve setkal, když do jeho dimenze vracel jeden z Kamenů nekonečna. A kdo ví, co se tenkrát vlastně stalo…

Tak tohle byl souhrn toho, co o Captain America: New World Order víme a toho, o čem se dá na základě těch několika málo informací spekulovat. Máte nějakou vlastní teorii? Podělte se v komentářích.

Foto je ilustrační, Anthony Mackie v sérii The Falcon and the Winter Soldier

Zdroje: Marvel, Comic-Con

Galerie: 2

Captain America: New World Order – Nový světový řád ve světě superhrdinů | Fandíme filmu Captain America: New World Order – Nový světový řád ve světě superhrdinů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest