Blade: Nové zpracování komiksového lovce upírů míří před kamery

Blade: Nové zpracování komiksového lovce upírů míří před kamery | Fandíme filmu
New Line Cinema
V dohledné době Marvel konečně rozjede natáčení dalšího svého velkofilmu.

Marvel nečekaně oznámil návrat Bladea na Comic-Conu v létě 2019. Zpočátku ve studiu zvažovali, že by lovce upírů zpracovali jako minisérii, po obsazení Mahershaly Aliho do hlavní role však bylo rozhodnuto, že namísto série vznikne rovnou celovečerní film. Jeho přípravy se chvíli odkládaly, když se hledal ideální tvůrčí tým. Nakonec byl jako režisér najatý Bassam Tariq (Mogul Mauglí), pro něhož scénář napsala Stacy Osei-Kuffour (Watchmen, The Morning Show).

Po dlouhém období příprav se snímek konečně blíží k samotnému natáčení. Podle informační databáze Production List se má snímek začít natáčet už 4. července. To rozporuje server The Cosmic Circus, podle jehož informací se má začít točit až v září. Tak či tak je po dlouhých odkladech první klapka konečně na dosah. Točit se bude v americké Atlantě a v New Orleans.

Za kamerou stane Damiàn Garcia (Desierto, Narcos: Mexiko), o výpravu se postará Francesca Massariol (Mogul Mowgli, Napětí). V jedné z vedlejších rolí vystupuje Delroy Lindo.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali. Dále hraje Delroy Lindo. Režéruje Bassam Tariq. Scénář píše Stacy Osei-Kuffour.

Titulní foto je ilustrační - Wesley Snipes jako předchozí představitel Bladea

Zdroje: The Cosmic Circus I, II, Will Mavity, Production List

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest