Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce

Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Zapomeňte na dinosauří hybridy, „skuteční“ ještěři budou hrát prim. Blíží se série ke konci?

Jurský svět: Nadvláda bude po Top Gunu: Maverick další velkou premiérou, jaké se před letními prázdninami dočkáme v našich kinech. Snímek je tu hned se dvěma novými upoutávkami. V té kratší si můžeme pořádně prohlédnout Gigantosaura, nového obřího ještěra. Je větší než T-Rex, ale dokonce také větší než Indominus Rex nebo Indoraptor, kteří vystupovali v minulých filmech. Režisér Trevorrow o něm mluví jako o „Jokerovi“, tedy jako o entitě, která prostě chce všechno kolem sebe vidět zničené. Když už byla řeč o Indominovi a Indoraptorovi, Colin Trevorrow říká, že v novém snímku žádné hybridní dinosaury neuvidíme, nezapadalo to do příběhu. Tady je naopak důležité, aby všichni ještěři byli co nejrealističtější. Dinosauři se stávají přirozenou součástí našeho světa a pokvete s nimi bujný černý obchod, s centrem na Maltě.

Druhé video se soustředí na ženské postavy celé série, s důrazem na Ellie Sattler (Laura Dern), původní dámskou hrdinku z prvního Jurského Parku z roku 1993. Video se pak soustředí na ženy, které přišly po ní a hrají prominentní roli v aktuálním snímku. A kdo ví, třeba by do budoucna nemusely ženy ve výrazné roli figurovat pouze před kamerou, ale i za ní. Trevorrow už se pro druhý díl trilogie nechal vystřídat J. A. Bayonou a napříště by považoval za velkou čest, kdyby po něm štafetu převzala Bryce Dallas Howard, herecké představitelka Claire Dearing. Bryce zatím zrežírovala několik dobře přijatých epizod The Mandaloriana a The Book of Boba Fett a chystá pro Disney+ remake Malého navigátora. Celovečerní velkofilm pro kina by pro ni byl logickým dalším krokem.

Otázkou je, zda nějaký další film bude. Jak Trevorrow, tak představitel Owena Chris Pratt hovoří o tom, že je „Nadvláda“ vyvrcholením série, nebo dokonce jejím zakončením. Na druhou stranu, producenti už dříve přiznávali, že sága do budoucna pokračovat může a studio Universal na tom stoprocentně bude trvat, protože takhle úspěšnou sérii v Hollywoodu k ledu prostě nepošlete.

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady (Chris Pratt) a jeho přítelkyně Claire (Bryce Dallas Howard), kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern) a teoretik s nadhledem Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. Režíruje Colin Trevorrow, datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 9. června 2022.

Foto: Universal Pictures

Zdroje: Today Show, Variety, Games Radar, Empire, SFX

Galerie: 7

Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Gigantosaurus v nové upoutávce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest