Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu

Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu
Universal
Zobrazit dalších 5 obrázků
Vyvrcholení ságy Jurský park oficiálně zveřejnilo svou první upoutávku.

Jednou z filmových obětí pandemie byla také premiéra Jurského světa: Nadvlády. Snímek se postupně posunul až na rok 2022, konkrétně na červnový termín. Ještě asi bude trvat, než uvidíme klasické trailery, studio Universal nicméně zatím uvolnilo na internet alespoň prolog filmu. Ten byl poprvé k vidění letos v černu, kdy se promítal v kinech IMAX před začátkem Rychle a zběsile 9. Teď je konečně prolog dostupný celosvětově a všem.

Prolog filmu začíná před 65 miliony let, v časech, kdy dinosauři byli přirozenými obyvateli Země. V záběrech se objevují druhy jako Dreadnoughtus, Quetzalcoatlus, Oviraptor, Nasutoceratops, Iguanodon, Morus intrepidus nebo Giganotosaurus. Dinosaury můžeme vidět i opeřené, protože ještě nejsou upravení s pomocí žabí DNA.

Výlet do minulosti končí střetem Giganotosaura s T-Rexem, při kterém Tyrannosaurus umírá. Pak vidíme, jak se z krve umírajícího tvora napije komár. Režisér Colin Trevorrow přitom v rozhovoru pro Collider před pár měsíci potvrdil, že právě z tohoto komára vnikne T-Rex, kterého známe z filmové série Jurský park (a Jurský svět). Tohle je vlastně takový příběh zrodu hrdinného ještěra. Zároveň tento úvod podle režiséra představuje velkého záporáka Jurského světa 3, Giganotosaura, a rivalitu mezi ním a T-Rexem, který je na svého vraha i po 65 milionech let stále naštvaný.

Druhá polovina prologu se odehrává už v současnosti, po tom, co dinosauři na konci Jurského světa: Zániku říše utekli do volné přírody. V ukázce je vidět, jak se Tyrannosaurus žene lesem a pronásleduje ho helikoptéra, ze které se jej střelec snaží trefit uspávací šipkou. T-Rex se dostane až do autokina, kde vznikne chaos. A zbytek příběhu odhalíme až příští rok v kinech.

Dobrodružný snímek Jurský svět: Nadvláda režíruje Colin Trevorrow a scénář společně s ním sepsala Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 9. června 2022.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 6

Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda – Pusťte si úvod filmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest