Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry

Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu
Colin Trevorrow
Zobrazit dalších 11 obrázků
Režisér se rozpovídal o tom, jak je závěr série tematicky bohatý a jak se herci podíleli na jeho přípravě.

Třetí díl dinosauří série Jurský svět (Jurassic World) s podtitulem Dominion uzavře dobrodružnou ságu o oživených prehistorických potvorách, kterou v roce 1994 odstartoval Jurský park (Jurassic Park) legendárního Stevena Spielberga. Režisér Colin Trevorrow dokázal do hry vrátit původní hereckou „velkou trojku“ v podobě Sama Neilla jako dr. Alana Granta, Laury Dern jako dr. Ellie Satler a Jeffa Goldbluma jako dr. Iana Malcolma. Navrátilci se přidají ke Chrisu Prattovi a Bryce Dallas Howard ve snaze vyřešit situaci s dinosaury, kteří v Zániku říše unikli na pevninu.

Podle Trevorrowa bude film tematicky velice bohatý, což plyne z kooperace mnoha talentovaných tvůrců a herců, kteří na filmu pracovali. „S členy obsazení jsem žil nějaké čtyři měsíce, zatímco jsme natáčeli, tudíž jsme se velmi dobře poznali,“ prozradil režisér v rozhovoru pro ComicBook, přičemž naráží na fakt, že natáčení muselo kvůli karanténním opatřením zůstat v bublině. „Mohli jsme se společně pustit do práce na filmu a na postavách tak, jak bych to sám nesvedl.“ Režisér byl s herci po celou dobu natáčení, tudíž mohli bohaté aspekty filmu probírat společně.

„Je to tematicky a emocionálně velmi bohatý film. Řekne toho hodně, protože my všichni jsme toho chtěli říct hodně.“ Trevorrow prozradil, že postavy mohly být velice solidně uchopeny, protože herci s nimi již strávili spousty let a chápou je nejlépe. „V mnoha ohledech jsem dal hercům volnost při psaní těchto postav, aby se do nich skutečně ponořili a našli v nich pravou podstatu. Výsledkem je něco, co bych sám nezvládl, je to něco speciálního.“

Především původní trio herců z originální trilogie se výrazně podílelo na tvorbě dialogů ve filmu. Lze tak jistě očekávat Malcolmovo typické filozofování nad životem, který si najde cestu, či Grantův tradiční cynismus.

Od třetího Jurského světa máme očekávat změnu ve vztahu člověka s dinosaury. Zatímco v prvních filmech byla monstra dominantním tvorem, před kterým byl člověk nucen utíkat, aby si zachránil holý život, na pevnině jsou v přesile lidé, kteří mají k dispozici armádu a palebnou sílu. Navzdory tomu se ale příběh třetího filmu nemá soustředit na cílenou eliminace uniklých zvířat, jako spíše na snahu o koexistenci. Sice podle režiséra nemáme čekat, že by si lidé dinosaury ochočili a jezdili na nich pro nákup, v tomhle smyslu má film zůstat více při zemi, kdy lidé začnou tyto prehistorické tvory vnímat jako součást přírody.

Jako video přikládáme ne tak slavnou, ale precizně napsanou scénu, které v původním Jurském parku skvěle definuje jednotlivé aktéry. Zatímco původně skeptický právník si začíná mastit kapsu, Ian Malcolm je znechucen, jakým způsobem Hammond znásilňuje přírodu, doktorka Sattlerová poukazuje na nebezpečí, které může ze snahy kontrolovat neznámý a zaniklý ekosystém plynout a doktor Grant zase nemá ponětí, co vůbec můžeme očekávat v situaci, kdy se střetnou dva dominantní druhy vzdálené pětašedesáti miliony let evolučního vývoje. 

Foto: Universal

Zdroje: ComicBook, Movieweb

Galerie: 12

Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu Jurský svět 3: Závěr dinosauří ságy přinese změnu vztahu lidí s ještěry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest