Jurský svět 3 je obří, dle Sama Neilla působí jak šestihodinový film

Jurský svět 3 je obří, dle Sama Neilla působí jak šestihodinový film | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Produkční práce nebyly žádný med, ovšem výsledek by měl stát za to.

Dinosauří dobrodružství Jurský svět: Nadvláda (Jurassic World: Dominion) neuvidíme ještě proklatě dlouho, nicméně tvůrci nás opakovaně ujišťují, že z výsledku budeme nadšení. Inu, Colin Trevorrow s jedničkou zabodoval, tak proč by nemohl uspět znovu. Do jurské frančízy se po dlouhých letech vrátí i Sam Neill alias paleontolog Dr. Alan Grant, jenž si se zubatými predátory naposledy pohrával v roce 2001 ve snímku Jurský park 3. Nyní hlásí severoirský sympaťák comeback a už poněkolikáté nás láká na zábavnou popcornovku, která filmové fanoušky prý určitě potěší. V rozhovoru pro server Variety uvedl, že půjde o opravdu velký film. Trevorrow má dle jeho soudu podobný cit pro látku (vynalézavost, hravost, úžas) jako legendární Steven Spielberg. Nadvláda údajně rozsahem natočeného materiálu působí jako našlapaná šestihodinová akční jízda (ačkoliv je jasné, že konečný sestřih bude výrazně kratší).

Universal Pictures / Amblin Entertainment
Z natáčení snímku Jurský svět: Nadvláda (2021)

Neill samozřejmě pevně doufá, že v době premiéry bude otevřena drtivá většina světových kin, jelikož Nadvláda platí za kousek předurčený pro velké plátno a přeplněné kinosály. Taktéž přiznal, že natáčení bylo v době koronavirové vskutku podivné, protože nikdo neměl nic jisté a "svět se zahalil do temných barev". Na druhou stranu mu tato situace vlila kreativní krev do žil a on se vyblbnul na sociálních sítích. Občas si tam zabrnkal na ukulele, fandům předvedl nějaké triky v kuchyni a nakopnul sérii kraťasů Cinema Quarantino ruku v ruce s Helenou Bonham Carter.

Spektákl Jurský svět: Nadvláda má již dotočeno a momentálně se s materiálem kouzlí v postprodukci. Vzhledem ke koronavirové pandemii mají tvůrci spoustu času doladit vizuální efekty a vyšperkovat konečný střih. Česká premiéra by měla proběhnout 9. června 2022.

Dobrodružný snímek Jurský svět: Nadvláda režíruje Colin Trevorrow a scénář společně s ním sepsala Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 9. června 2022.

Zdroj: Variety

Foto: Universal Pictures

Galerie: 2

Jurský svět 3 je obří, dle Sama Neilla působí jak šestihodinový film | Fandíme filmu Jurský svět 3 je obří, dle Sama Neilla působí jak šestihodinový film | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest