Avatar 2: Známe název a další nové podrobnosti

Avatar 2: Známe název a další nové podrobnosti | Fandíme filmu
20th Century Studios
Trailer pro pokračování Avatara je za rohem.

Další film, který vzbudil na aktuálně probíhajícím CinemaConu velkou pozornost, je Avatar 2. Vše nasvědčuje tomu, že po letech odkladů snímek letos skutečně uvidíme. Ještě než se v prosinci přihlásí o slovo, dočká se 23. září obnovené premiéry původní Avatar. A to ve verzi s remasterovaným obrazem a zvukem. Těžko říct, jak velký divácký zájem dokáže vyvolat, nicméně i pár milionů k dobru způsobí, že snímek opět o kousíček odskočí na čele žebříčku komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.

Ale zpátky k pokračování. Přímo v Las Vegas jej přítomným provozovatelům kin a novinářům prezentoval producent Jon Landau, režisér James Cameron pouze poslal video vzkaz – je zaneprázdněný postprodukcí. Během prezentace bylo oficiálně potvrzeno, že se snímek bude jmenovat Avatar: The Way of Water. Tenhle název na internetu vyskočil poprvé v roce 2018, kdy se zároveň objevila i údajná jména pro další části pentalogie. Pokud by tedy seděly všechny názvy, čekají nás v nejbližších letech následující filmy:

  • Avatar: The Way of Water
  • Avatar: The Seed Bearer
  • Avatar: The Tulkun Rider
  • Avatar: The Quest for Eywa

Když už je řeč o pentalogii, Landau znovu zopakoval to, co tvůrci už nějakou dobu zdůrazňují: Každé pokračování má fungovat jako samostatný příběh, který má rozuzlení a emocionální vyvrcholení. Zároveň potom jednotlivé díly série tvoří součást širší ságy. Snímek má být v kinech uvedený v celé řadě nejrůznějších formátů včetně 3D, vysokého rozlišení a rozšířeného obrazu (nejspíš na plátnech IMAX).

Na CinemaConu se promítal první teaser. Mnoho se v něm nemluví, vypráví se hlavně obrazem. Ukázka má diváky uvést zpátky na Pandoru. Ukazuje rozmáchlé mimozemské scenérie, které jsou povědomé, ale přesto nové, když se upoutávka nepřekvapivě vydává pod mořskou hladinu. V teaseru se hodně plave, nechybí mořští tvorové a hromada navijských dětí. Ukázka byla promítána ve 3D, které se podle novinářů povedlo a obecně se komentátoři shodují, že video vypadalo moc hezky.

My se dočkáme příští týden. Teaser nejprve bude promítaný exkluzivně v kinech, společně s premiérou Doctora Strange 2 a následně se ukázka s týdenním zpožděním dostane i na internet.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum české premiéry je stanoveno na 15. prosince 2022.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: The Hollywood Reporter, CinemCon

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest