Avatar: Názvy čtyř pokračování potenciálně odhaleny

Avatar: Názvy čtyř pokračování potenciálně odhaleny | Fandíme filmu
20th Century Studios
Názvy by mohly naznačovat, co přibližně nás v pokračováních čeká.

Sigourney Weaver v nedávném rozhovoru odhalila, že Avatar 2 a 3 mají hotovo a začíná natáčení Avatara 4 a 5. Takhle jednoduše se zřejmě filmy jmenovat nebudou. James Cameron před lety tvrdil, že nechce, aby se pokračování jmenovalo Avatar 2, protože Jake Sully na konci prvního filmu už není Avatar, ale plnohodnotný Na’vi. Zdá se však, že udělá kompromis, název celé značky ponechá a přidá podtituly. Alespoň to tvrdí zpráva britské BBC, která uvádí, že jejich redaktor viděl interní dokumentaci ze studia Fox. Jaké by tedy jednotlivé názvy měly být?

  • Avatar: The Way of Water
  • Avatar: The Seed Bearer
  • Avatar: The Tulkun Rider
  • Avatar: The Quest for Eywa

Pokud jsou názvy přesné, tak ten první je poměrně jasný – James Cameron mluvil mnohokrát o tom, že se velká část druhého filmu bude odehrávat pod vodou. „The Seed Bearer“ už zní zapeklitěji. Může naznačovat, že je nějaká postava těhotná, popřípadě že je to mužský zploditelem rodu. Název může hovořit doslova o semeni nějaké rostliny, popřípadě o semenech stromu duší, která v prvním filmu přistávala na Jakea Sullyho jako malé medúzky. Nebo může jít o nějaký přenesený význam, kdy ze zárodku vzejde revoluce apod.

The Tulkun Rider nic konkrétního neznamená, ale v prvním filmu jsme viděli postavy jezdit na nejrůznějších tvorech. Je Tulkun další z nich? Je to další legendární zvíře, které dovede osedlat jen někdo z proroctví, podobně jako Jake v prvním filmu osedlal Toruka, jako teprve pátá osoba v historii? The Quest of Eywa odkazuje evidentně k na’vijské bohyni a životní síle, která prostupuje vše na Pandoře. Vzhledem k ekologické tematice Cameronových filmů a očekávanému nekončícímu konfliktu Na’viů a lidí, se zřejmě bude v závěrečném snímku série bojovat o samotnou duši Pandory.

Ano, i renomované médium jako BBC může mít chybné informace, názvy mohou sloužit pro něco jiného než pro celovečerní filmy, může jít o prozatímní tituly, popřípadě se ještě mohou názvy měnit. Nicméně, pokud by se takhle skutečně čtyři pokračování měla jmenovat, co na to říkáte?

Zdroj: BBC

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest