Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí

Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 3 obrázky
James Cameron popisuje extrémně nákladný a složitý proces přípravy pokračování Avatara. Jsou tu nové fotky.

Magazín Entertainment Weekly dostal příležitost pohovořit s režisérem Jamesem Cameronem a jeho kolegy o přípravách pokračování Avatara. Přípravy začaly už v roce 2012, kdy James začal psát námět. O rok později dal dohromady celý svůj scenáristický tým a natáčení začalo v roce 2017. Už první Avatar se připravoval více než deset let (od prvotního nápadu), sequely jsou pak ještě ambicióznější. Dvojka a trojka jsou dotočené a pilně na nich pracují trikaři, aby se stihly premiéry na Vánoce 2023 a 2024.

Pokud dvojka a trojka uspějí, měly by plánované čtyřka a pětka dorazit v letech 2026 a 2028. Cameron nicméně varuje, že i když jednička okupuje první místo v historickém žebříčku kasovních tržeb, zatím není vůbec jisté, zda se nákladná pokračování zaplatí. Jsme v pocovidové době a není zřejmé, zda ještě diváci někdy budou chodit do kina v takových davech, jako ještě několik let zpátky…

Pokračování se odehrává 14 let po prvním filmu. Jake Sully (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldana) si založili rodinu, kdy se velká část vyprávění bude soustředit právě na jejich potomky. Na Pandoru ale znovu přilétá pozemská těžební společnost RDA, tentokrát pod vedením generálky Ardmore (Edie Falco) a nepřichází rozhodně v míru.

Naši známí Na'vi prchají z pralesa na pobřeží, které producent Jon Landau popisu jako „Bora Bora na steroidech“. Díky zasazení děje k moři mohl James Cameron spojit svoje dvě největší vášně, filmařinu a moře, a složit velkou poctu oceánům.

To s sebou nicméně neslo určité potíže. Kolegové Camerona přemlouvali, ať točí podvodní scéna na suchu, jako to dělal například Aquaman. James trval na tom, že to nebude fungovat a nebude to vypadat realisticky. A už po prvním testu se prý ukázalo, že i s původní technologií, která vůbec nebyla připravená na natáčení ve vodě, vypadala „mokrá varianta“ daleko lépe. Byly tedy vyvinuty potřebné podvodní technologie, speciálně pro Avatara byla vyrobená obří vodní nádrž, která umí simulovat vodní proudění a vlnobití.

A nakonec se ještě ukázalo, že herci nebudou moci podvodní scény hrát dýchacími přístroji, protože ucházející bubliny narušovaly technologii snímání hereckého pohybu. Všichni herci se tak museli naučit vydržet na nádech pod vodou několik minut v kuse, aby zvládli se zadrženým dechem točit i relativně dlouhé sekvence. Nestárnoucí Sigourney Weaver, která se po prvním filmu vrací, dokáže vydržet bez potíží šest a půl minuty. A rekordmankou placu se stala nově obsazená Kate Winslet, jež dokázala dech zadržet na sedm a půl minuty.

Dole v galerii na vás čekají nejnovější fotografie.

Avatar 2 dorazí do kin 15. prosince 2022. V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Foto: 20th Century Studios

Zdroje: Entertainment Weekly

Galerie: 4

Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí | Fandíme filmu Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí | Fandíme filmu Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí | Fandíme filmu Avatar: Režisér se bojí, že se pokračování nezaplatí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest