Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení

Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení | Fandíme filmu
20th Century Studio
Zobrazit další 3 obrázky
Čtyři filmy se nakonec nebudou točit naráz. Nová generace Pandory se představuje.

James Cameron oficiálně spustil natáčení pokračování Avatara. Po šesti měsících příprav, během kterých společně s komparsisty Cameron procházel v ateliéru virtuální lokace Pandory, aby byly připravené a nehrozil žádný technický zádrhel, až se do nich teď v září ponoří s představiteli hlavních rolí. Digitální prostředí jsou nadesignovaná a podle Jamese vypadají fantasticky.

Pokud jde o herce, víme, že se vrací Zoe Saldana jako Neytiri, Sam Worthington jako Jake Sully, Sigourney Weaver jako Grace Augustine, Stephen Lang jako Miles Quaritch, CCH Pounder jako Moat, Matt Gerald jako Lyle Wainfleet a podle IMDb i Joel David Moore jako Norm Spellman. Již dříve byli obsazení Oona Chaplin a Cliff Curtis. O Chaplin máme neurčitou informaci, že má hrát postavu jménem Varang a Curtis podle nejnovější zprávy hraje Tonowariho, vůdce klanu Metkayina, který sídlí na obrovském útesu na mořském atolu.

Nově byla obsazená celá řada dalších herců – dětských herců. V dalších filmech potkáme děti Jakea a Neytiri. Jamie Flatters vystupuje jako nejstarší syn Neteyam. Druhorozený syn se jmenuje Lo’ak a hraje ho Britain Dalton. Trinity Bliss pak hraje Tuktirey (Tuk), dceru a nejmladší dítě Jakea a Neytiri. Pak nám film představí děti z klanu Metkayina. Bailey Bass vystupuje jako Tsireya (Reya) – půvabná potápěčka, „mladá Neytiri oceánu“. Filip Geljo hraje Aonunga, mladého lovce a potápěče, syna Olo’eyktana z klanu Metkayina. Dalším mladým lovcem a potápěčem je pak Rotxo, kterého hraje Duane Evans Jr.. Posledním dětským přírůstkem je Javier „Spider“ Socorro (Jack Champion), teenager, který se narodil na Hell’s Gate (základna na Pandoře, známá z prvního filmu), ale spíš než její asfaltové cesty preferuje džungli Pandory.

U toho jediného vlastně můžete v galerii vidět, jak bude vypadat, protože nebude hrát modrého Na’viho, ale člověka. Je to ten kluk, co má na dvou fotkách bílé triko s modrými rukávy. Ale samozřejmě můžete v galerii vidět všechny lidské herce. Poslední fotku v galerii sdílel Stephen Lang, na oslavu začátku natáčení.

Producent Jon Landau o obsazení prohlásil, že spolu s mladými herci přichází velká změna. Vnášejí do natáčení mladistvý element, novou energii. Reprezentují budoucí generaci Pandory a ve všech pokračováních hrají zásadní roli.

Klíčovou informaci o natáčení pak prozradil James Cameron. Zatímco doteď jsme se domnívali, že James hodlá točit čtyři filmy naráz, ale nebude tomu tak. Cameron natočí naráz dvojku a trojku a postupně je nechá projít postprodukcí. Pak to samé zopakuje s čtyřkou a pětkou, přičemž čtyřka a pětka jsou napsané a nadesignované, ale točit se začnou po premiéře trojky. S touhle informací dává daleko větší smysl, proč filmy budou uvedeny v letech 2020 a 2021 a následně s odstupem až v letech 2024 a 2025.

Otázkou je, proč to? Ukázala se produkce čtyř filmů naráz být přeci jen příliš náročná? Chce Cameron pauzu využít k tomu, aby technologie opět poskočily a závěrečné filmy opět vypadaly lépe? To jsou zatím samozřejmě jen spekulace, stejně jako můžeme spekulovat o tom, zda série poskočí v čase a uvidíme dětské postavy v pozdějším věku – ostatně Cameron dříve zmiňoval, že Avatar bude rodinnou ságou Jakea, Neytiri a jejich dětí.

A má vůbec Cameron obavy z toho, že druhý Avatar přichází tak dlouho po tom prvním? Vůbec. Vetřelci přišli 7 let po Vetřelci, Terminátor 7 let po Terminátorovi 2, Avatar 12 let po Titanicu a jaké to všechno byly hity!

Dvojka má stanovenou premiéru na 18.12. 2020, trojka na 17.12. 2021, čtyřka na 20.12. 2024 a pětka na 19.12. 2025.

Zdroje: Variety, EW,

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení | Fandíme filmu Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení | Fandíme filmu Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení | Fandíme filmu Avatar 2-5: První zákulisní fotky, nové postavy, průběh natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest