10 nejočekávanějších filmů léta podle diváků

10 nejočekávanějších filmů léta podle diváků | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Průzkum odhalil, na jaké snímky jsou letos v létě fanoušci nejvíc zvědaví.

Společnost Fandango ve Spojených státech prodává vstupenky do kina a provozuje velký filmový portál. Jde tedy o hojně využívanou stránku mezi cinefily. Před každou nadcházejících částí roku společnost už delší dobu dělá průzkum mezi svými uživateli a ptá se jich na to, na jaké filmy se v následujícím období v kinech nejvíc těší. Nejde o vědecký průzkum, kde by byly pečlivě zastoupeny všechny sociální skupiny publika. Fandango se ptá vlastně jen filmových nadšenců, kteří jsou aktivní na internetu. A ano, jde o průzkum zaměřený na americké diváky. Nicméně zároveň platí, že ty největší hollywoodské hity jsou většinou populární mezinárodně a vzorek šesti tisíc dotázaných je velice slušné číslo. Takže se pojďme podívat na to, na které filmy se letos v létě diváci nejvíc těší (létem se v Hollywoodu nemyslí ani to astronomické, ani to kalendářní, ale období zhruba od začátku května do konce letních prázdnin).

  1. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
  2. Thor: Láska jako hrom
  3. Juraský svět: Nadvláda
  4. Top Gun: Maverick
  5. Mimoni: Padouch přichází
  6. Rakeťák
  7. Elvis
  8. Nene
  9. Bullet Train
  10. Panství Downton: Nová éra

Vršek žebříčku nepřekvapí nikoho. Nejdřív dvě marvelovky, které obě navazují na veleúspěšné Avengers: Endgame a Spider-Mana: Bez domova. To prostě diváci chtějí vidět. Pak vyvrcholení jurské ságy, kde se potkají hrdinové staré a nové trilogie. Tom Cruise je stále hvězdou, velké akční filmy v programu dost chybí, tudíž i Top Gun je jasnou volbou. Mimoni a Rakeťák? Rodiny s dětmi tvoří nezanedbatelnou část publika a v obou případech jde o filmy úspěšných značek. Elvis by mohl v žebříčku figurovat především díky tomu, jak je zpěvák populární ve Spojených státech. A nějaký velký životopis o něm stále chybí. Tenhle navíc točí Baz Luhrmann (Moulin Rouge).

Nene je další film Jordana Peela, auta hororových hitů Uteč a My. Třetí snímek slibuje další velkou záhadu a mimozemšťastnou tematiku, navíc v USA stále zoufale chybí výrazné filmy s černošskými hrdiny, ačkoliv černoši tvoří značnou část zákazníků kin. Bullet Train je akční novinka od režiséra Johna Wicka, narvaná hvězdami v čele s Bradem Pittem. A Downton Abbey vychází z populárního seriálu a první snímek byl na poměry skromným hitem, tudíž vzhledem k nízké konkurenci není překvapivé, že desítku uzavírá.

Zatím to vypadá, že v letošním roce by pandemie nemusela (alespoň v nejbližších měsících) pandemie kina znovu uzavřít, nicméně prozatím stále platí, že nabídka není ani zdaleka tak silná, jako v roce 2019 a dříve. Jak však můžete vidět v žebříčku, vybrat se dá a na poli divácky vděčných titulů je v letošním létě na co se těšit.

Titulní foto: Jurský svět: Nadvláda

Zdroj: Fandango

Galerie: 2

10 nejočekávanějších filmů léta podle diváků | Fandíme filmu 10 nejočekávanějších filmů léta podle diváků | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest