Texas Killing Fields: První trailer

Texas Killing Fields: První trailer | Fandíme filmu
Dcera Michaela Manna točí drsnou detektivku ve Fincherově stylu, se Samem Worthingtonem v hlavní roli.

Detektivním thrillerům se v poslední době moc nedaří. Zlatá éra geniálních vyšetřovatelů a psychopatických rozparovačů, co se "chtějí nechat chytit“, a proto zanechávají stopy, je už zřejmě neodvratitelně pryč. Mlčení jehňátek, Sběratel kostí či Sedm byly temné, psychologicky a atmosféricky hutné filmy s hororovým nádechem. V dnešní kinematografii pár pokusů o návrat k téhle žánrové kombinaci sice najdeme, ale nezřídka to dopadá tragicky.

Texas Killing Fields se naštěstí v prvním traileru naopak prezentuje jako právě taková hutná temná detektivna, na které jsme byly dřív zvyklí: Dva muži zákona, jeden elitní newyorský detektiv (Jeffrey Dean Morgan) a provinční šerif (Sam Worthington), jsou na stopě sériovému vrahovi, který své oběti (jejichž počet se vyšplhá až k šedesátce!) zanechává v Texaské poušti. A celé to působí tak trochu jako kombinace Sedmičky a Zodiaca (oboje od Davida Finchera).

 

Kdo za filmem stojí?

Režisérka Ami Canaan Mann, dřívější televizní scénáristka, zatím příliš mnoho zkušeností nemá. Kromě několika seriálových episod natočila toliko zapadlé drama Morning, a tak na ni Texas Killing Fields konečně upoutají pozornost. Ami bude totiž zaručeně tak trošku pod drobnohledem, protože je dcerou slavného režiséra Michaela Manna, jehož produkční společnost projekt financuje.

Vedle už poměrně známých tváří Worthingtona a Morgana si v traileru můžete všimnout i Jesicy Chastain (Strom života) a Chloe Moretz (Kick-Ass). Scénář zpracoval Don Ferrarone, známý především jako producent filmů Tonyho Scotta (Muž v ohni, Únos vlaku 123), který už zřejmě díky svému postavení tu a tam něco přepsal. Ovšem Texas Killing Fields je jeho první oficiální scénáristickou prací, takže i pro něj jde o tvůrčí průlom.

Jestli se dceři Michaela Manna podaří uspět stejně, jako Sofii Coppolové, se dozvíme ale až po premiéře. Tu si snímek odbude koncem srpna na filmovém festivalu v Benátkách. Pro zbytek neprivilegovaného světa je uvedení stanoveno na 9. října. Myslíte, že nováček dokáže natočit dobrou detektivku anebo se musíme spolehnout na Fincherovy Muži, kteří nenávidí ženy?

 

Texas Killing Fields: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest