Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství

Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 5 obrázků
Většina marvelovek se pořád ještě odehrává na Zemi. Nová série ale míří ke hvězdám.

O tom, že by se zpracování mohl dočkat marvelovský vesmírný hrdina Nova, se spekuluje už přes deset let. V roce 2018 poprvé sám šéf Marvel Studios Kevin Feige řekl, že Nova je jedním z prvních dalších hrdinů v pořadí. Uplynuly čtyři roky a hvězdný superman je konečně na cestě.

Magazín Deadline informuje, že Marvel chystá s Novou jeho samostatný projekt. V tuhle chvíli magazín neví, zda vznikne série nebo film, tak či tak má novinka směřovat přímo na platformu Disney+. Už asi před týdnem se nicméně objevil inzerát v oborovém věstníku Production Weekly, že se hledá štáb pro novou „marvelovskou sérii zasazenou do vesmíru“. Pokud se nechystá ještě další tajný vesmírný projekt, pak je patrné, že Nova bude zpracovaný jako série.

Scenáristou projektu je v tuhle chvíli Sabir Pirzada, jenž se učil řemeslo v rámci interního marvelovského talentového programu a okrajově pomáhal se scénářem série Moon Knight. Hlavním producentem je jako obvykle vrchní šéf Marvelu Kevin Feige.

V komiksech je Nova je původem pozemšťan Richard Rider. Má obří moc, kterou získal podobným způsobem jako Green Lantern, když mu sílu Nova Force předal předchozí Nova Prime (velitel Nova corps), umírající Rhomann Dey. Ve filmech od Marvelu nicméně Nova corps žádné nadlidské síly nepředvedly a velitelkou byla Irani Rael (Glenn Close), zatímco Rhomann Dey (John C. Reilly) byl vedlejší, spíše komickou postavičkou. Navíc vše nasvědčuje tomu, že Nova Corps kompletně vyhladil Thanos, těsně před začátkem Infinity War. Uvidíme tedy, jestli se o Nova corps. dozvíme něco, co jsme zatím neznali, nebo bude Novův zrod zpracovaný nějak jinak.

Superhrdina Nova (Richard Rider) má nadlidskou sílu a rychlost, dokáže vstřebávat energii a následně ji vysílat jako výboje. Je ochráncem galaxie. Druhým nejznámějším Novou je pak v komiksech patnáctiletý Sam Alexander, který nadlidské schopnosti a místo v Nova corps. podědí po svém zesnulém otci, aniž by dlouhá léta věřil, že na vesmírných historkách jeho věčně opilého otce může být cokoliv pravdivého. Jeho vzhled a schopnosti se podobají těm, které má Richard Rider. Z toho, co uvádí magazín Deadline to vypadá, že se Marvel Studios rozhodly hranou podobu dopřát Richardovi.

Foto je ilustrační - komiksová předloha

Zdroje: Deadline I, II, Production Weekly

Galerie: 6

Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu Nova: Marvel připravuje nové vesmírné dobrodružství | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest