Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností

Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Šéf Marvelu Kevin Feige vysvětluje, že chystané minisérie s filmovými postavami budou nedílnou součástí filmového MCU.

Kevin Feige spolu s tvůrci Captain Marvel mluví s novináři a vedle vlastního snímku je často tázán také na další marvelovskou budoucnost. A ta se neskládá jen z tradičních filmů. Jak víme, studio chystá také několik minisérií pro plánovanou službu Disney+. Feige zdůraznil, že jsou to všechno produkce přímo od Marvel Studios a dodal, že budou zcela provázané se současností, minulostí i budoucností filmového světa Marvelu.

To je pro příznivce provázaných světů jistě dobrá zpráva. V minulosti nám něco obdobného slibovaly už televizní seriály v čele s Agenty S.H.I.E.L.D.u. Poměrně záhy se však ukázalo, že jsou provázané jen na oko. Filmy na seriály nereagují vůbec a seriály sice reagují, ale jen v minimální míře. V případě Netflix seriálů se provázanost smrskla víceméně na to, že se příběhy odehrávají v New Yorku, po tom, co na něj v prvních Avengers zaútočili mimozemšťané.

Důvodů k minimální provázanosti je několik. Do určité míry se ukázalo, že na úrovni plánování je provázanost jen obtížně dosažitelná. Agenti SHIELDu mají běžně přes dvacet epizod do roka, vyvíjejí se prakticky ze dne na den. Reagovat na ně by pro filmy bylo nereálné. A do jisté míry i naopak platí, že Agenti musejí mít připravený nějaký dlouhodobější plán a ve filmovém světě se přitom může kdykoliv cokoliv ze dne na den změnit. Pro ostatní seriály platí to samé v bledě modrém.

A pak je další důvod, o kterém se oficiálně nemluví. Seriály připravuje Marvel Television, filmy Marvel Studios a dle dostupných klepů spolu obě oddělení příliš nekomunikují. Tohle by v případě minisérií mělo odpadnout, protože jak už bylo řečeno, budou přímo pod kontrolou Marvel Studios. Produkovat je bude sám Kevin Feige, budou mít filmový rozpočet a hlavní role v nich budou mít hrdinové z filmů. Točit se budou vlastně jako takové o něco delší filmy, takže odpadá i problém s koordinací harmonogramu – minisérie zkrátka budou napevno zanesené do celkových plánů studia, hned vedle „starších bratříčků“ určených pro kina.

Jak moc provázané nakonec minisérie s filmy skutečně budou, ukáže teprve čas, nicméně Feigeho vyjádření zní přinejmenším slibně.

Zdroj: ComicBook.com

Galerie: 7

Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu Marvel minisérie budou pevně provázané s filmovou současností, minulostí i budoucností | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest