Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí

Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 13 obrázků
Šéf Marvelu Kevin Feige slibuje, že vesmírný strážce pořádku je jedním z prvních v pořadí.

Studio Marvel už delší dobu o svojí budoucnosti říká, že se v ní daleko víc zaměří na vesmírné hrdiny. V tuhle chvíli jich přitom až tak moc neznáme. Vlastně jen Strážce Galaxie, Thora a oficiálně oznámená je také Captain Marvel, která by se měla primárně pohybovat v kosmu. To je samozřejmě momentálně obrovský nepoměr oproti hrdinům, kteří sídlí na Zemi. Další vesmírné hrdiny tedy bude nutné přidat. Koho se dočkáme? Paleta možností je široká, avšak jedním z největších kandidátů je superhrdina Nova.

Po premiéře Avengers: Infinity War se k němu vyjádřil i samotný šéf Marvelu Kevin Feige. Ten v rozhovoru uvedl, že Marvel má nástěnku s hrdiny, kteří mají okamžitý potenciál a právě Nova mezi ně rozhodně patří. Pomáhá mu jeho přirozené spojení se Strážci Galaxie, ale i to, jak je jeho komiksová minulost bohatá a jde z ní dobře čerpat. Feige dokonce přiznal, že v jedné z prvních verzí scénáře Strážců Galaxie byl Nova zařazený. Kdy přijde na řadu? Tyhle věci Marvel prozatím řeší. Jedná se podle Feigeho o velice příjemnou starost, protože nepředstavených postav je pořád spoustu a diváci jsou po nich hladoví.

V komiksech je Nova je původem pozemšťan Richard Rider. Má obří moc, kterou získal podobným způsobem jako Green Lantern, když mu sílu Nova Force předal předchozí Nova Prime (velitel Nova corps), umírající Rhomann Dey. Ve filmech od Marvelu nicméně zatím Nova corps žádné nadlidské síly nemají a velitelkou je Irani Rael (Glenn Close), zatímco Rhomann Dey (John C. Reilly) je vedlejší, spíše komická postavička. Uvidíme tedy, jestli se o Nova corps. dozvíme něco, co jsme zatím neznali, nebo bude Novův zrod zpracovaný nějak jinak. Nova corps. také měli u sebe uschovaný fialový Kámen nekonečna a ještě před začátkem Avengers: Infinity War tenhle kámen získal Thanos. Muselo tedy dojít k nějakému konfliktu mezi ním a Nova corps. a je tak otázkou, zda vůbec jednotky Nova corps. přežily.

Superhrdina Nova má nadlidskou sílu a rychlost, dokáže vstřebávat energii a následně ji vysílat jako výboje. Je ochráncem galaxie. Druhým nejznámějším Novou je pak v komiksech patnáctiletý Sam Alexander, který nadlidské schopnosti a místo v Nova corps. podědí po svém zesnulém otci, aniž by dlouhá léta věřil, že na vesmírných historkách jeho věčně opilého otce může být cokoliv pravdivého. Jeho vzhled a schopnosti se podobají těm, které má Richard Rider. Jestliže Rider drží hodnost Nova Prime, Alexander obvykle má druhou nejvyšší, Nova Centurion.

Oba dva hrdinové byli v minulosti členy různých týmů, jako jsou Avengers, S.H.I.E.L.D., New Warriors a často spolupracují se Strážci Galaxie. Ať už se Marvel rozhodne zpracovat kteréhokoliv z nich jakýmkoliv způsobem, čeká na diváky zase něco trošku jiného. Podobu Novy si můžete prohlédnout dole v galerii.

Na závěr Nova v jedné z Marvel videoher:

Zdroj: ComicBook.com

Galerie: 14

Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu Nova: Další vesmírný hrdina, kterého Marvel představí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest