Stráži Galaxie: Vedle trojky se chystají další dva projekty

Stráži Galaxie: Vedle trojky se chystají další dva projekty | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit další 2 obrázky
V následujících letech bude Strážců Galaxie všude plno. Představitel Draxe promluvil o změnách scénáře.

Také o Strážcích Galaxie byla řeč na páteční Disneyho velké prenzentaci chystaných novinek. Šéf Marvelu Kevin Feige potvrdil, že Stráže Galaxie 3 uvidíme v roce 2023. To ale není všechno. Během prezentace bylo také odhaleno, že na Vánoce 2022 budou mít na platformě Disney+ premiéru Strážci Galaxie: Sváteční speciál (The Guardians of the Galaxy Holiday Special)! Půjde o hraný speciál, který napíše a natočí James Gunn, autor všech filmových Strážců Galaxie. Speciál bude součástí filmového světa Marvelu a oficiální kontinuity – nepůjde tedy o žádnou nesouvisející legrácku. Gunn na Twitteru prozradil, že speciál je inspirovaný Svátečním speciálem Hvězdných válek.

Ten vznikl v roce 1978 jako televizní film, ve kterém se Han Solo s Chewbaccou vypraví oslavit wookijské Vánoce. Kritika i většina fanoušků Speciál ztrhali. Star Wars speciál často ani není braný za součást kanonické kontinuity Star Wars a mezi fanoušky je považovaný většinou za bizarní kuriozitu. Faktem nicméně je, že světu dal postavu Boby Fetta, který se později stal přímou inspirací pro veleúspěšný seriál Mandalorian. James Gunn připouští, že jako malý kluk měl Sváteční speciál Hvězdných válek upřímně rád a rozhodně se stal inspirací pro připravovaný speciál Strážců Galaxie. Speciál chce Gunn natočit už mnoho let a tak dlouho s nápadem otrvoval Kevina Feigeho, až konečně dostal povolení bláznivou myšlenku zrealizovat. Hraný speciál bude natočený během produkce celovečerního filmu Strážci Galaxie 3.

Vedle Strážců Galaxie 3 a Svátečního speciálu vznikne pro Disney+ také série krátkých filmů I Am Groot, která bude pojednávat o eskapádách fanoušky oblíbeného Baby Groota. V sérii se mají objevit některé postavy známé z filmových Strážců, ale také některé zcela nové postavy. Nevíme, zda série bude hraná nebo animovaná, nevíme, kdo ji připraví, zda bude součástí filmové kontinuity ani jestli postavy ztvární herci z celovečerních filmů. A zřejmé zatím není ani to, kdy sérii kraťasů uvidíme.

Na závěr se ještě vraťme ke Strážcům Galaxie 3. Dave Bautista, který hraje Draxe, v interview pro Entertainment Weekly prozradil, že natáčení začne koncem příštího roku. Herec také uvedl, že podle jeho názoru muselo dojít ve scénáři oproti původnímu záměru k nějakým změnám. Snímek totiž byl několikrát odložený, následkem čehož do celkové kontinuity Marvelu zapadne trochu jinak, než se původně plánovalo. James Gunn nedávno odhalil, že je scénář definitivně dokončený. Prapůvodně se měli Strážci Galaxie 3 stát velkým rozcestníkem pro novou větev vesmírných Marvel příběhů, tak uvidíme, jak to nakonec bude.

Foto: Marvel

Zdroje: Disney Investor Day, Entertainment Weekly, James Gunn I, II, III

Galerie: 3

Stráži Galaxie: Vedle trojky se chystají další dva projekty | Fandíme filmu Stráži Galaxie: Vedle trojky se chystají další dva projekty | Fandíme filmu Stráži Galaxie: Vedle trojky se chystají další dva projekty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest