Jurský svět: Nadvláda – Trailer představuje dinosauří dobrodružství na sněhu

Jurský svět: Nadvláda – Trailer představuje dinosauří dobrodružství na sněhu | Fandíme filmu
Universal Pictures
...a také v památkové rezervaci či v laboratorních chodbách. Aneb globální katastrofa v přímém přenosu.

Po covidovém odkladu dorazí 9. června do kin Jurský svět: Nadvláda (Jurassic World: Dominion). Třetí díl trilogie Jurský svět a už šestý díl série Jurský park. Dle dosavadních vyjádření tvůrců nás čeká snímek, kterým dinosauří sága vyvrcholí a trailer tomu rozhodně nasvědčuje.

V upoutávce se hovoří o tom, že lidstvo hrátkami s dinosaury narušilo pozemský ekosystém. Naše planeta nebyla na soužití dinosaurů a človíčků stavěná. Totální utržení dinosauří výroby ze řetězu ilustrují scény, v nichž stáda býložravců prchají zasněženou krajinou, popřípadě raptoři (alespoň doufám, že si je nepletu) zběsile pádí památkovými ulicemi maltské Valletty.

Za sebe musím říct, že ve mne upoutávka zanechává rozpačité dojmy. Snímek prozatím působí tak, že se za každou cenu snaží být rozmáchlejší a jinačí. Jenže „wow efekt“ je prostě dávno pryč a sebekrkolomnější akční scéna se nevyrovná momentům, kdy Spielberg před lety poprvé nechal džípy vjet mezi brachiosaury. Dinosauři navíc nevypadají v řadě momentů tak docela přesvědčivě, takže nezbývá než doufat, že se na trikové stránce filmu ještě bude pracovat.

V součtu jsou vlastně nejzábavnější lidské momenty, konkrétně ty, v nichž vystupuje stará trojka (Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum). Jakmile zaplane jiskra mezi doktorkou Sattler a doktorem Grantem nebo když doktor Malcolm s výčitkou v hlase poznamená, že dinosauři prostě musejí být pokaždé větší a větší, tak je v tom prostě cítit ten starý dobrý Jurský Park. Jinak sledujeme bombastickou trikovou exhibici, u níž je otázkou, zda bude schopná ze všech těch investovaných milionů vyždímat onen neuchopitelný x faktor, který je k úspěchu potřeba především.

Dobrodružný snímek Jurský svět: Nadvláda režíruje Colin Trevorrow a scénář společně s ním sepsala Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 9. června 2022.

Foto: Universal Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest