The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka

The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 8 obrázků
Matt Reeves odhalil, proč málem odmítl film režírovat a popsal také některé detaily původního Affleckova scénáře.

V době, kdy se Ben Affleck upsal do Batman v Superman, mělo DC s jeho budoucností velké plány a počítalo se i s tím, že sám Affleck si napíše a zrežíruje další sólovku Batmana. V minulosti nám byl dokonce i představen potenciální záporák - Deathstroke, kterého, zatím jen v potitulkové scéně Justice League, ztvárnil Joe Manganiello.

Nicméně rozpačité přijetí Afflecka v roli a nepříjemné dotáčky Ligy spravedlnosti vyústily v roce 2017 jeho odstoupením od režie chystaného filmu The Batman a v podstatě i z celé role netopýřího muže (vrátit by se měl už jen naposledy ve filmu The Flash). Než se ale zcela rozhodlo o Affleckově odložení kostýmu, začali Warner Bros. hledat nového režiséra, který by pod sebe vzal film i s Benem v hlavní roli. Studio proto oslovilo Matta Reevese, který souhlasil, že natočí další batmanský film, ale chtěl v něm mít mladší verzi postavy, chtěl také zvolit jiný přístup a pohled na věc a hlavně, nechtěl spojovat film se současným DC Extended Universe. V rozhovoru pro časopis Esquire Reeves uvedl, že četl Affleckův scénář a i přesto, že ho považoval za dobrý a relevantní způsob zpracování tohoto příběhu, nebyl to jeho šálek kávy.

Podle jeho slov měl být totiž Affleckův film velmi navázaný na DCEU, měly v něm vystupovat postavy z ostatních filmů a měl být nabitý akcí. Reeves dokonce přirovnal příběh k filmům o Jamesi Bondovi. „Podívejte, asi nejsem ten pravý pro tenhle film,“ řekl tehdy Reeves Warner Bros. Vysvětloval i co má na Batmanovi rád a proč je pro něj důležité aby byl film osobní. Jedině tak prý pochopí, jak s tím správně naložit, kam postavit kameru, co chtít po hercích.[Affleckův] přístup je absolutně v pořádku a rozhodně zajímavý. Je to takové bondovské, ale není to nic k čemu bych se přikláněl.“

Od doby co byl původní projekt „smeten ze stolu“, jsme se o něm dozvěděli více podrobností. Affleckův snímek měl být hodně inspirovaný herní sérií Arkham a Manganillův Deathstroke měl zavraždit důležitou postavu z batmanského univerza. Měla se zde také představit Batgirl, která nyní ale dostává svůj sólo film na HBO Max a roli Batmana tam bude mít Michael Keaton. Hovoří se také o údajném zapojení dalších komiksových postav. V neuskutečněném filmu se mohli objevit i další členové Justice League a Batmanův film tak mohl sloužit jako spojka mezi dalšími pokračováními Ligy spravedlnosti, které původně chystal Zack Snyder.

I přes to, že já osobně bych rád viděl verzi Bena Afflecka, uznávám, že po neduzích, které provázely Justice League je fajn, že se nebude opakovat stejná chyba, kdy jeden filmař dokončuje s rozpaky projekt někoho druhého, ale vytvoří své vlastní dílo s jasným záměrem. Vyhneme se tak snad příběhovým dírám, nepochopení materiálu a dalších chyb, které provází takový způsob práce.

Dole v galerii najdete nejnovější fotografie, níže je čerstvý spot.

Bruce Wayne (Robert Pattinson) už dva roky slídí jako Batman po ulicích Gothamu a zasévá strach do srdcí zločinců. To jej zavedlo hluboko do stínů města. V propletené síti zkorumpovaných úředníků a vlivných lidí se může spoléhat pouze na dva spojence, Alfreda Pennywortha (Andy Serkis) a seržanta Jamese Gordona (Jeffrey Wright). Spoluobčané jej tedy vnímají povětšinou jako osamělé ztělesnění pomsty.

Skrze sadistické machinace začne zabiják líčit na Gothamskou smetánku. Série kryptických stop zavádí nejlepšího detektiva světa pátrat do podsvětí, kde se potkává s figurami, jako jsou Selina Kyle alias Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot alias Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) a Edward Nashton alias Riddler (Paul Dano). Důkazy začínají ukazovat k okruhu Bruceových blízkých a začíná být zřejmé, jaký rozsah vlastně mají pachatelovy plány. Batman musí uzavřít nová spojenectví, demaskovat viníka a přinést spravedlnost do světa korupce a zneužití moci, které dlouhá léta svíraly Gotham.

Snímek režíruje Matt Reeves. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 3. března 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Esquire

Galerie: 9

The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu The Batman: Režisér prozradil, proč zahodil scénář Bena Afflecka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest